Προβλήματα ύδρευσης στα Λάερμα

Σοβαρά προβλήματα ύδρευσης παρουσιάζονται για ένα ακόμα καλοκαίρι στην περιοχή των Λαέρμων, με τις γνωστές πλέον στους κατοίκους του χωριού υδροφόρες να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους!

Αυτή τη φορά πάντως δεν πρόκειται για ζήτημα λειψυδρίας, αλλά καθαρά για τεχνικό θέμα για το οποίο εκκρεμεί εδώ και ημέρες η επίλυσή του!

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πολύ απλά την περασμένη Παρασκευή κάηκε η αντλία στην μια από τις δύο δεξαμενές, η οποία υδροδοτεί περίπου το μισό οικισμό. Άμεσα ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Τάσος Πατούνας ειδοποίησε την ΔΕΥΑΡ και στη συνέχεια αρμόδιος ηλεκτρολόγος επισκέφθηκε την περιοχή διαπιστώνοντας πράγματι πως υπάρχει πρόβλημα.

Από εκείνη λοιπόν την ημέρα έχει ξεκινήσει ένα… γαϊτανάκι υποσχέσεων ότι το ζήτημα θα λυθεί από μέρα σε μέρα. Εντούτοις έως και χθες δεν υπήρξε η παραμικρή εξέλιξη. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη «Ροδιακή» ο κ. Πατούνας «κοντεύουμε σχεδόν μια εβδομάδα και μας δίνουν κάθε μέρα την υπόσχεση ότι αύριο θα λυθεί το θέμα. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Όπως ενημερωθήκαμε είναι πλέον θέμα ιδιώτη εργολάβου που αναλαμβάνει την αντικατάστασή τους, οπότε εκεί οφείλεται πιθανότατα η καθυστέρηση».

Αυτό πάντως έχει ως αποτέλεσμα καθημερινά και με μέριμνα του αντιδημάρχου κ. Αγαπητού Πάλλα δύο υδροφόρες (σ.σ. μια του δήμου Ρόδου και μια της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ) να βρίσκονται καθημερινά στα Λάερμα για να μεταφέρουν νερό από τη μια δεξαμενή στην άλλη, σε μια απόσταση λίγων μέτρων!

Από εκείνη δηλαδή που λειτουργεί και παράγει πόσιμο νερό, σε εκείνη που έχει χαλάσει η αντλία, αλλά υδροδοτεί ωστόσο σημαντικό μέρος του χωριού.

Ο κ. Πατούνας εξηγεί παρόλα αυτά ότι «και πάλι πολλές φορές δεν επαρκεί. Τελειώνει γρήγορα το νερό. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί επιστρέφουν από τις εργασίες τους και δεν μπορούν να κάνουν ούτε ένα μπάνιο».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως νερό χρειάστηκε να μεταφερθεί χθες ακόμη και στο στρατιωτικό φυλάκιο που βρίσκεται κοντά στα Λάερμα, ώστε να καλυφθούν οι αντίστοιχες ανάγκες των στρατιωτών που υπηρετούν εκεί.

* Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η αντλία αντικαταστά σήμερα και αναμένεται μέχρι το βράδυ να έχει αποκατασταθεί πλήρως το πρόβημα της υδροδότησης του οικισμού.

Πηγή: rodiaki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
το καλεντάρι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πολιτισμός, παράδοση, λαογραφία, γαστρονομία, ντόπια έθιμα και γιορτές, αλλά και εικαστικές τέχνες, θέατρο, κινηματογράφος, αθλητισμός, συνθέτουν ένα πλούσιο μωσαϊκό, που

Close