Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 12η Γιορτή Φράουλας που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 12η Γιορτή Φράουλας που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – South Aegean Region 2019 – European Region of Gastronomy και η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδεισίου «ΒΙΛΛΑΝΟΒΑ» και τον ΔΟΠΑΡ.

Για δύο ολόκληρες ημέρες, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, ένα γευστικό Γαστρονομικό Φεστιβάλ έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Παραδεισίου.

Οι συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μεγάλη ποικιλία από εδέσματα και κεράσματα που είχαν βάση την φράουλα, να διασκεδάσουν και να χορέψουν με τα μουσικά συγκροτήματα παραδοσιακών χορών στο μεγάλο γλέντι που ακολούθησε με ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

Σκοπός της εκδήλωσης, ήταν γι ακόμη μια φορά, η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Ρόδου και της ιδιαίτερης, παραδοσιακής γαστρονομικής κουλτούρας του τόπου. Με αυτές τις δράσεις και εκδηλώσεις, προωθείται και ενισχύεται ο πρωτογενής τομέας αλλά και η παραγωγή φράουλας, η οποία θεωρείται σημαντική για την περιοχή.

Με αφορμή την 12η Γιορτή Φράουλας, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Για ακόμη μια χρονιά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργάνωσε την Γιορτή της Φράουλας. Είναι ένα τοπικό προϊόν που παράγεται και καλλιεργείται στο Παραδείσι της Ρόδου. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τους παραγωγούς μας, κάνουμε μια προσπάθεια για να προωθήσουμε το προϊόν, το οποίο εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις, να πιστοποιηθεί, να προωθηθεί και να αναδειχθεί ως προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης. Θέλω να ευχαριστήσω τους παραγωγούς και τους τοπικούς φορείς για την συνεργασία και δεσμευόμαστε πως θα είμαστε στο πλευρό τους, για να τους στηρίξουμε».

Το Γραφείο Τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
ΣΕΤΚΕ: Η ΣΣΕδιασφαλίζει την εργασιακή «ειρήνη» στον κλάδο των τουριστικών καταλυμάτων

Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχεται η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) την υπογραφή της επέκτασης ισχύος της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Close