Πολάκης: Έχω κόψει το τσιγάρο τρεις φορές – Θα το κόψω ξανά – Έχω στρες!

Ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης ανέφερε για τα πυρά που έχει δεχθεί με το να καπνίζει δημοσίως ότι «εγώ δεν έχω μάθει να υποδύομαι, έχω γνώση τι μου κάνει το κάπνισμα και τι κάνω συνεχίζοντας. Έρχεται όμως η ώρα που θα κάνω και αυτή  την  προσπάθεια (σ.σ. να το κόψω)».

Αυτό,  είπε που θα αλλάξει τα πράγματα γιατί δεν είναι εύκολο να αλλάξουν παραδόσεις και συνήθειες, είναι να υπάρξει μια τεράστια εκστρατεία στις μικρές ηλικίες να μην το επιλέγουν αλλιώς δεν θα αλλάξουν οι συμπεριφορές με το να επιβάλεις κάποιες απαγορεύσεις, το σημαντικό είναι να μάθεις να μην το επιλέγεις.

Αναφερόμενος στον εαυτό του, ο κ. Παύλος Πολάκης εμφανίσθηκε να δικαιολογεί την καπνιστική του συνήθεια λέγοντας ότι «υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα μεγάλων γιατρών, μεγάλων χειρουργών που ήταν και είναι βαρύτατοι καπνιστές και αυτό εξαιτίας του έντονου στρες που βιώνουν..».

Μίλησε μάλιστα ονομαστικά για τον γνωστό καρδιοχειρουργό Σπύρου που όπως είπε «Ξέρετε όλοι ότι ήταν βαρύτατος καπνιστής. Αυτός δεν ήξερε τι έκανε, και τις επιπτώσεις του καπνίσματος που ο ίδιος χειρουργούσε;»

Ο Παύλος Πολάκης εξομολογήθηκε μάλιστα: «Έχω κάνει τρείς φορές προσπάθειες να το κόψω, και το άρχισα και τις τρεις φορές όταν ήμουν στην ΜΕΘ  σε βαρύτατο χειρουργείο από στρες…» Η αναφορά αυτή  έκανε βουλευτές της ΝΔ να αντιδράσουν λέγοντάς του ότι λέει ότι κάπνισε σε ΜΕΘ για να τους απαντήσει ότι «προφανώς και δεν καπνίζει κανείς στο χειρουργείο..»

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, από την δική του πλευρά λίγο νωρίτερα αναφερόμενος στις «απαγορεύσεις» του προγράμματος της ΝΔ που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις χαρακτήρισε δημαγωγικές  και προσχηματικές λέγοντας ότι με απαγορεύσεις δεν επιλύεται ένα τέτοιο θέμα ούτε με εκστρατείες σαν αυτές που είχαν γίνει με μεγάλα πανό ( φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς,  την προσπάθεια και τα μέτρα που ελήφθησαν επί  υπουργίας Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Στουρνάρας: Το κράτος δεν μπορεί να έχει πλέον το μονοπώλιο των συνταξιοδοτικών παροχών

Η ιδιωτική ασφάλιση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική ασφάλιση, μπορεί, όμως να λειτουργήσει συμπληρωματικά. Το σχέδιο τριών πυλώνων που

Close