Ποιοι εκλέγονται πρόεδροι και κοινοτικοί σύμβουλοι στα χωριά της Ρόδου

Σε αρκετές περιπτώσεις η καταμέτρηση για τα κοινοτικά συμβούλια ξεκίνησε τα χαράματα, ενώ σε άλλα συνεχιζόταν μέχρι και χθες το απόγευμα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόεδροι εκ λέγονται απευθείας οι πρώτοι σε σταυρούς της πλειοψηφούσας παράταξης, ωστόσο λόγω της εφαρμογής του «Κλεισθένη» για πρώτη φορά, εκεί όπου υπήρχαν τρεις υποψήφιοι συνδυασμοί και ο νικητής δεν συγκέντρωσε το απόλυτο 50% + 1 ισχύουν διαφορετικά κριτήρια.

Πιο συγκεκριμένα,  οι πρώτοι σε σταυρούς από τους δύο πρώτους σε ψήφους συνδυασμούς έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019 να τους εκλέξουν προέδρους έπειτα από εσωτερική ψηφοφορία. Είναι όμως αυτονόητο ότι ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης από τον πλειονοψηφούντα συνδυασμό θα έχει τον πρώτο λόγο, δεδομένου ότι έχει εκλέξει και τα περισσότερα μέλη του συμβουλίου.

Στις μονοεδρικές Κοινότητες που υπάρχει μόνο ένας εκπρόσωπος – πρόεδρος, εκλέχθηκαν απευθείας οι πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης υποψήφιοι.

Αναλυτικότερα,  με βάση τις πληροφορίες που συνέλεξε η «Ροδιακή»,  έχουν το προβάδισμα και εκλέγονται οι εξής:
• Στον Αρχάγγελο επικράτησε ο συνδυασμός «Με Δύναμη για την Αρχάγγελό Μας» στον οποίο φαίνεται να προηγείται σε σταυρούς ο Νικόλαος Διμέλης. Αντίθετα ο επί σειρά ετών πρόεδρος κ. Αργύρης Αργυρού που ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» που ήρθε δεύτερος σε σταυρούς, αναμένεται να βρεθεί ως απλό μέλος στο νέο επταμελές συμβούλιο.

• Στα Μάσαρη νικητής ήταν ο συνδυασμός «Νέα Εποχή», στον οποίο πρώτος σε σταυρούς φέρεται να είναι ο Τσαμπίκος Καμπαστάνας με 309 και εκλέγεται πρόεδρος στο πενταμελές, ενώ μπαίνουν πιθανότατα στο συμβούλιο επίσης οι Μανώλης Λεβεντέρης με 140 και Ιάκωβος Παπαγεωργίου με 103. Από τον συνδυασμό «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» προβάδισμα για την είσοδό τους στο κοινοτικό συμβούλιο έχουν οι Χριστόφορος Νικήτας (128) και Αγγελική Λούππου (63).

• Στον Άγιο Ισίδωρο επανεκλέγεται με «σαρωτική» νίκη ο Στέλιος Βονάκης από τον συνδυασμό «Όραμα & Ανάπτυξη Αγίου Ισιδώρου», ενώ στο συμβούλιο φαίνεται πως μπαίνουν επίσης οι Θανάσης Λυριστής και Μανώλης Φωτεινής. Λόγω ποσοστού ενδεχομένως να πάρει και τέταρτη έδρα στο πενταμελές, η οποία θα πάει στον Τάκη Αναστασά. Από την πλευρά του συνδυασμού «Με Δύναμη για τον Άγιο Ισίδωρό μας» τη μια ή τις δύο έδρες αναμένεται να καταλάβουν οι Μαρία Διακοναστάση και Παναγιώτης Αναστασάς.
Αναλυτικά τα ανεπίσημα αποτελέσματα του Αγίου Ισιδώρου:

Α. “ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΣΙΔΩΡΟ ΜΑΣ”
ΑΝΑΣΤΑΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ     49
ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ – ΜΙΧΑΛΙΑ    18
ΔΙΑΚΟΝΑΣΤΑΣΗ ΜΑΡΙΑ     94
ΔΙΑΚΟΝΑΣΤΑΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ     41
ΚΟΥΡΔΟΥΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ    30

Β. “ΟΡΑΜΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ”  
ΑΝΑΣΤΑΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ)    77
ΒΟΝΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ     272
ΚΑΛΑΕΝΤΖΗ ΑΝΝΑ     27
ΛΥΡΙΣΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ     95
ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΤΑΡΙΑ – ΧΑΝΝΕΛΕ     20
ΦΟΥΣΤΕΡΗ ΙΩΑΝΝΑ     22
ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ     81

• Στον Έμπωνα στον μοναδικό συνδυασμό που κατήλθε στις εκλογές «Με προσπάθεια Ενωμένοι» πρώτευσε ο Ιωάννης Χριστοφοράκης ο οποίος θα είναι ο νέος πρόεδρος, ενώ δεύτερος σε ψήφους ήταν ο νυν πρόεδρος κ. Μιλτιάδης Καρνάβας. Εκτός συμβουλίου μένει μόνο η έκτη σε σταυρούς Σούλα Σεβδαλάκη.

Αναλυτικά:
ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ     342
ΚΑΡΝΑΒΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ     365
ΚΟΥΝΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ     137
ΣΕΒΔΑΛΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΣΟΥΛΑ)     114
ΦΕΣΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ     292
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ     386

• Στην Κρητηνία πρόεδρος επανεξελέγη επίσης με σημαντική διαφορά ο Μανώλης Αμβροσιάδης. Όλοι οι υποψήφιοι εκλέγονται στο συμβούλιο.

Αναλυτικά:
ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ    294
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ     85
ΚΑΡΝΑΒΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ     57
ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΛΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΟΣ     64
ΠΑΠΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ     154

• Στην Αρχίπολη στον μοναδικό συνδυασμό «Ενότητα Αρχίπολης» εξελέγη νέος πρόεδρος ο Αντώνης Καραγιάννης, ενώ ο νυν πρόεδρος Σάββας Μακρής, ήταν τρίτος σε ψήφους. Αναλυτικότερα,  σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν για τη σταυροδοσία, εκλέγονται κατά σειρά οι: Αντώνης Καραγιάννης (194), Αντώνης Κάλλας (190), Σάββας Μακρής (175), Τάσος Τσακίρης (146) και Παναγιώτης Πάλλας (80).

• Στ’ Αφάντου ο συνδυασμός «Αφάντου_είσαι» επικράτησε με 1770 ψήφους έναντι 1715 του συνδυασμού «Πορεία Αλλαγής». Πιθανότατα οι έδρες θα μοιραστούν 4 έναντι 3 στο νέο επταμελές συμβούλιο. Πρόεδρος εκλέγεται ο πρώτος σε σταυρούς Γιώργος Μπακίρης, ενώ τις άλλες τρεις έδρες πιθανότατα καταλαμβάνουν οι Χρήστος Καλογήρου, Δημήτρης Καραγιάννης και Παρασκευή Πέρου. Από την άλλη πλευρά τις τρεις έδρες καταλαμβάνουν οι Τσαμπίκος Ανθούλας, Μαρία Χρούση και Σταύρος Κάβουρας.

Αναλυτικά:
Α. “Αφάντου_είσαι”
ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ    524
ΚΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ    226
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    292
ΛΑΟΥΔΙΚΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ    201
ΜΠΑΚΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ    727
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ    193
ΠΑΤΣΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ    45
ΠΕΡΟΥ ΖΩΗ    115
ΠΕΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    258
ΤΣΑΒΑΡΗ ΕΙΡΗΝΗ    167
ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΜΙΧΑΛΙΤΣΑ    191

Β.  “ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ”
ΑΝΘΟΥΛΑΣ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ    455
ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ    114
ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ    273
ΔΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ    71
ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ    409
ΚΑΖΑΓΚΡΑΝΤΕ ΙΩΑΝΝΑ – ΚΑΛ.    83
ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΣΤΕΡΓΟΣ             386
ΚΕΧΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ    109
ΝΙΚΟΛΗΣ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ    328
ΣΕΝΤΗΣ ΣΑΒΒΑΣ    334
ΧΡΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ    411

• Στην Ιαλυσό σε καταμετρημένα τα 8 από τα 14 εκλογικά τμήμα ο συνδυασμός «Με Δύναμη για την Ιαλυσό» είχε το προβάδισμα, με τη Στεφανία Στάγκα να προηγείται με 377 ψήφους και τον Παράσχο Κουλούμπρη να ακολουθεί με 357.

• Στην Ψίνθο ο συνδυασμός «Ανεξάρτητος συνδυασμός Ψίνθου» επικράτησε της παράταξης «Με Δύναμη για την Ψίνθο μας» και πρόεδρος αναμένεται να εκλεγεί ο Βασίλης Κωστομοίρης που προηγείται με 216 σταυρούς έναντι του νυν προέδρου Κυριάκου Καρίκη που ακολουθεί δεύτερος με 198.

• Στ’ Απόλλωνα ο συνδυασμός «Απόλλωνα Νέα Αρχή» ήρθε πρώτος σε ψήφους και,  σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, ο Μάκης Λαγογιάννης προπορεύεται σε σταυρούς και θα είναι ο νέος πρόεδρος, ενώ ακολουθούν οι Στέργος Πλάτσης και Μανώλης Κυριαζάκος. Από τον συνδυασμό «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» τις δύο έδρες στο συμβούλιο καταλαμβάνουν εκτός απροόπτου ο νυν πρόεδρος Βασίλης Πιπέρης και η Δέσποινα Τσοπανάκη.

• Στα Καλαβάρδα ο συνδυασμός του νυν προέδρου Δημήτρη Χατζηνικόλα «Καλαβάρδα Προχωράμε Ενωμένοι» εξελέγη με ποσοστό που αγγίζει το 74% (279 έναντι 94 ψήφων), κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ο ίδιος θα είναι εκ νέου πρόεδρος της Κοινότητας, ενώ διεκδικεί ακόμη και τέσσερις έδρες στο πενταμελές.

Αναλυτικά:
Α. “ΚΑΛΑΒΑΡΔΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ”     
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ    93
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ    30
ΣΑΚΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ     57
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ     72
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ –
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ     227

Β. “ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑΒΑΡΔΑ ΜΑΣ”
ΓΙΑΝΝΙΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ     38
ΚΑΡΑΝΑΤΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ     25
ΚΟΝΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΜΙΧΑΗΛ     75
ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ     12
ΠΑΤΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ     11

• Στη Σάλακο ο Στέργος Αγγουράς «εκθρόνισε» το νυν πρόεδρο Γιάννη Αγρέλλη. Πιο συγκεκριμένα,  ο συνδυασμός «Η Σάλακος Μπροστά» πήρε 292 ψήφους έναντι 212 της παράταξης «Ρόδος Δύναμη Πολιτών». Από την πλειοψηφούσα παράταξη εκλέγονται ακόμη οι Δημήτρης Μυλωνάς και Μόσχος Πλατέλλας, ενώ τις άλλες δύο έδρες αναμένεται να καταλάβουν από τη μειοψηφία οι Γιάννης Αγγρέλης και Μιχάλης Ζώρζος.

Αναλυτικά:
Α. “Η ΣΑΛΑΚΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ” 
ΑΓΓΟΥΡΑΣ ΣΤΕΡΓΟΣ     173
ΒΙΕΡΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ     9
ΖΟΥΓΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ     42
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ     21
ΜΥΛΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ     93
ΠΛΑΤΕΛΛΑΣ ΜΟΣΧΟΣ     82
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ     69
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΝΘΟΥΛΑ     15

Β. “ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ”
ΑΓΡΕΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ     180
ΚΑΨΟΥΛΛΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ     37
ΤΡΟΥΛΛΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ     30
ΖΩΡΖΟΣ ΜΙΧΑΗΛ     60
ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ     40

• Στη Σορωνή πρόεδρος εξελέγη ο Μανώλης Μπονιάτης, ενώ εκλέγονται και τα πέντε μέλη του συνδυασμού «Ανεξάρτητος Συνδυασμός Σορωνής» στο συμβούλιο.

Αναλυτικά:
“ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΣΟΡΩΝΗΣ”
ΚΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΙΜΟΣ     197
ΚΥΡΜΙΧΑΛΗ ΛΟΥΚΙΑ – ΑΝΝΑ     214
ΜΠΟΝΙΑΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ     496
ΠΙΠΙΓΚΑΚΗ ΕΛΕΝΗ     147
ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ     284

• Σε Διμυλιά και Ελεούσα η μάχη ανάμεσα στις δύο παρατάξεις «Ανεξάρτητος Συνδυασμός για ένα νέο ξεκίνημα» και «Ανεξάρτητος Συνδυασμός Ελπίδας Διμυλιάς Ελεούσας» κρίθηκε μόλις στις τέσσερις ψήφους υπέρ της δεύτερης (224 έναντι 228). Πρόεδρος εκλέγεται πιθανότατα ο Νικόλαος Σαρούκος που,  σύμφωνα με πληροφορίες,  πρώτευσε σε σταυρούς από τον συνδυασμό που επικράτησε.

• Στις Φάνες ο Βασίλης Νικολίτσης ετοιμάζεται για μια ακόμα θητεία ως πρόεδρος της Κοινότητας, αφού τόσο ο ίδιος όσο και ο συνδυασμός του πρώτευσαν σε σταυρούς. Πιο συγκεκριμένα,  για τους «Πολίτες των Φανών» βρέθηκαν στην κάλπη 273 ψηφοδέλτια, έναντι 213 της παράταξης «Ζητούνται Έλληνες» και 190 του συνδυασμού «Για τις Φάνες, για το σύνολο, ώρα αλλαγής». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η πλειοψηφούσα παράταξη θα πάρει τρεις έδρες και οι άλλες δύο από μια.

• Στην Κάλαθο νέος πρόεδρος αναδείχθηκε ο Στέφανος Κανύχης με χαρακτηριστική άνεση, ανάμεσα στους άλλους υποψηφίους του μοναδικού συνδυασμού «Νέο Ξεκίνημα». Στο συμβούλιο εκλέγονται επίσης οι Γιάννης Καστανίδης, Χρήστος Γερακούδης, Γιάννης Σώταυρος και Βασιλεία Ξυπολιά.

Αναλυτικά:
ΓΕΡΑΚΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ     44
ΓΕΡΟΚΟΥΝΑ ΑΝΝΑ     27
ΕΛΛΗΝΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ     20
ΚΑΝΥΧΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ     174
ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ     45
ΜΕΛΕΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ     23
ΞΥΠΟΛΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ     31
ΣΩΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ     36

• Στα Λάερμα ο Τάσος Πατούνας επανεξελέγη πρόεδρος με συντριπτική διαφορά, ενώ όλοι οι υποψήφιοι θα συμμετέχουν στο νέο συμβούλιο.

Αναλυτικά:
ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ                        95
ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΦΙΛΗΜΩΝΙΤΣΑ                75
ΠΑΤΟΥΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΜΙΧΑΗΛ     78
ΠΑΤΟΥΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                      356
ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ                94

• Στη Λάρδο ο Γιώργος Καστανίδης εξελέγη νέος πρόεδρος με τον συνδυασμό «Πρώτα η Λάρδος μας». Ο ίδιος πήρε 245 σταυρούς, ενώ ακολούθησε ο νυν πρόεδρος Δημήτρης Παπαδημητρίου με 190 και ο Σέργιος Πάχου με 98. Από τη μειοψηφούσα παράταξη «Η Δική μας Λάρδος» εκλέγονται στο συμβούλιο οι Λουκάς Εγγλέζος και Μιχάλης Καμμάς.

• Στη Λίνδο ο συνδυασμός του νυν προέδρου Γιώργου Ελευθερίου ηττήθηκε από τη «Λινδίων Ώρα Έλα Μαζί μας», αφού έλαβε μόλις 423 ψήφους έναντι 721 των νικητών. Πρόεδρος εκλέγεται ο Βαλάντης Λάμπης, ενώ θα συμμετέχουν μαζί του στο κοινοτικό συμβούλιο οι Βανέσσα Παπαδημητρίου και Χριστιάνα Διάκουλα. Από τη μειοψηφούσα παράταξη «Πρώτα η Λίνδος» δύο έδρες αναμένεται να καταλάβουν στο συμβούλιο οι Γιώργος Ελευθερίου και Δημήτρης Φουρτσαδάκης.

Αναλυτικά:
Α. “ΛΙΝΔΙΩΝ ΩΡΑ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ”
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ     158
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΡΟΣΑΝΝΑ                 150
ΔΙΑΚΟΥΛΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ                 164
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ           134
ΛΑΜΠΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ        317
ΜΟΥΣΕΛΛΗ ΕΛΕΝΗ                       95
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΝΕΣΣΑ     173
ΠΡΑΣΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                       93

Β. “ΠΡΩΤΑ Η ΛΙΝΔΟΣ”
ΔΙΑΚΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                     99
ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΝΙΚΑ – ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ      8
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ               338
ΚΟΚΚΙΝΟΓΕΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ           32
ΚΟΝΤΟΤΟΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ                 43
MYERS NATALIE                             16
ΤΣΟΛΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ                        58
ΦΟΥΡΤΣΑΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ     121

• Στην Πυλώνα πρόεδρος επανεξελέγη χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ο Σωτήρης Καραμαρίας, ενώ και οι πέντε υποψήφιοι θα συμμετέχουν στο νέο συμβούλιο.

Αναλυτικά:
 “ΑΝΟΙΞΗ”
EDMONDS LORRAINE                 13
ΚΑΡΑΜΑΡΙΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ           209
ΚΑΡΑΜΑΡΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ     70
KOSTOVA IVELINA                       26
ΜΙΓΚΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ                       104

• Στο Ασκληπιειό ο Νίκος Κουγκράς είναι ο νέος πρόεδρος της Κοινότητας με 364 ψήφους, ενώ,  σύμφωνα με τις εκτιμήσεις,  στο συμβούλιο αναμένεται να συμμετέχουν επίσης οι Μανώλης Χαραλάμπους, Γιώργος Πατούνας, Αθηνά Κουγκρά και μένει μια θέση ακόμη ανοικτή.

• Στο Βάτι ο Βασίλης Καλαποδάκης επανεξελέγη πρόεδρος, ενώ όλοι οι υποψήφιοι θα συμμετέχουν στο νέο συμβούλιο.

Αναλυτικά:
“ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΤΙΟΥ”
ΚΑΛΑΠΟΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ             95
ΛΑΧΑΝΙΑΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ                    16
ΜΕΓΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                         43
ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ ΤΣΑΜΠΙΚΑ – ΜΑΡΙΑ     43
ΨΕΛΛΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ                          18

• Στην Κατταβιά ο συνδυασμός του Νίκου Ζαννετάκη «Κατταβιά Αναπτυξιακή Πρωτοβουλία» πρώτευσε με 223 ψήφους έναντι 151, όπως και ο ίδιος σε σταυρούς και εκλέγεται εκ νέου πρόεδρος. Πιθανότατα στο συμβούλιο θα τον ακολουθήσουν οι Ειρήνη Ριζά και Τσαμπίκος Παπαδημητρίου, ενώ από την μειοψηφούσα παράταξη «Μπροστά η Κατταβιά» εισέρχονται στο συμβούλιο οι Ηλίας Κουφός και Μαρία Κρητικού.

Αναλυτικά:
Α. “ΚΑΤΤΑΒΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ”
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΔΩΡΟΘΕΑ                 24
ΖΑΜΑΝΤΑΚΗΣ ΧΑΛΗΛ                        7
ΖΑΝΝΕΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                  178
ΖΑΝΝΕΤΙΔΗΣ ΦΙΛΗΜΩΝ                      45
ΛΟΥΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                   8
ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΕΙΡΗΝΗ                       7
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ          60
ΡΙΖΑ ΕΙΡΗΝΗ                                         69

Β. “ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΚΑΤΤΑΒΙΑ”
ΑΓΚΑΣ ΠΑΥΛΟΣ                                        3
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤ/ΙΝΟΣ    10
ΖΑΜΑΝΤΑΚΗΣ ΑΛΗΣ                              2
ΖΩΓΡΑΦΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ            47
ΚΟΛΛΙΑ ΕΙΡΗΝΗ                                     11
ΚΟΥΦΟΣ ΗΛΙΑΣ                                      134
ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ                                   53
ΤΑΝΤΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗ (ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ) 10

• Στη Δαματριά ο συνδυασμός «Με Δύναμη για τη Δαματριά μας» ήρθε πρώτος με 191 ψήφους, έναντι 155 του συνδυασμού «Άλμα Προόδρου». Πρώτος σε σταυρούς από την παράταξη που επικράτησε ήταν ο Γιάννης Σαρούκος με 100 και εκλέγεται νέος πρόεδρος. Στο συμβούλιο αναμένεται να τον ακολουθήσουν οι Σάββας Καλλιστής (94) και Αναστασία Σταμάτη (55). Από την άλλη πλευρά ο νυν πρόεδρος Μιχάλης Πηδιάκης θα συμμετέχει στο κοινοτικό συμβούλιο αφού έλαβε 115 σταυρούς και πιθανότατα η Σεβαστή Αντωνάκη (47).

• Νέος πρόεδρος στην Κρεμαστή εκλέγεται με τον συνδυασμό «Με Δύναμη για την Κρεμαστή» ο Μιχάλης Δράκος που έλαβε 587 σταυρούς, ενώ μαζί του στο επταμελές συμβούλιο θα είναι οι Γιώργος Φλεβάρης (536), Γιώργος Σμαραγδιός (287), Δημήτρης Παρμπούνης (209) και Νικόλαος Τσιμέττας (182). Από τον συνδυασμό «Αλλάζουμε την Κρεμαστή» εκλέγονται εκτός απροόπτου οι Σταύρος Μάτσης (225) και Κατερίνα Τσούλου (130).

• Στα Μαριτσά ο Γιώργος Παπαδημήτρης του Ελευθέριου αναλαμβάνει την προεδρία, αφού έλαβε 341 σταυρούς με τον συνδυασμό «Με Δύναμη για τα Μαριτσά μας», ενώ θα συμμετέχουν μαζί του στο κοινοτικό συμβούλιο κατά πάσα πιθανότητα οι Αναστασία Εξαδάκτυλου (184) και Βασίλης Μιχαλάκης (163). Από τον συνδυασμό «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» τις δύο έδρες που δικαιούνται, αναμένεται να καταλάβουν οι Μόσχος Ζερβός (260) και Βασιλεία Μπιλιά (240).

• Στο Παραδείσι νέος πρόεδρος εξελέγη ο Βασίλης Σταυριανός από τον μοναδικό συνδυασμό που κατήλθε στις εκλογές «Το Παραδείσι μας», ενώ με βάση τα ανεπίσημα αποτελέσματα που έχουν γίνει γνωστά θα συμμετέχουν μαζί του στο επταμελές συμβούλιο οι Κυριάκος Μαλιωτάκης, Βασίλης Πότσου, Ηλέκτρα, Μεστουσάκη – Αρφαρά, Γιώργος Νέσφυγες, Νικόλαος Πατάκας και Θεοδοσία Φιλίππου.

Αναλυτικά:
“ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙ ΜΑΣ”
ΜΑΛΙΩΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ                462
ΜΕΣΤΟΥΣΑΚΗ – ΑΡΦΑΡΑ
ΗΛΕΚΤΡΑ – ΜΑΡΙΑ                          276
ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ                     114
ΝΕΣΦΥΓΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                    269
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ        85
ΠΑΤΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                     244
ΠΟΤΣΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΜΑΡΙΟΣ  336
ΣΑΡΑΝΤΩΝΗ ΜΑΡΙΑ                        134
ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                552
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑ                      163

• Στα Κοσκινού ο Τάσος Ψυλλάκης επικράτησε με «σαρωτική» νίκη και θα είναι ο νέος πρόεδρος της Κοινότητας. Στο επταμελές συμβούλιο αναμένεται να έχει μαζί του από την παράταξη «Ένωση Κοσκινού», τους Φώτη Φλοκιού, Ιωάννη Τσούλλο, Ιωάννη Παγκαδάκη και Μιχάλη Αττιτή. Από τον συνδυασμό που μειοψήφησε «Με Δύναμη για τα Κοσκινού μας» δύο έδρες καταλάμβάνουν οι Μιχάλης Μανωλάγκας και Ευγένιος Χριστοδούλου.

Αναλυτικά:
 Α. “ΕΝΩΣΗ ΚΟΣΚΙΝΟΥ”     
ΑΤΤΙΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ                              150
ΚΛΑΔΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ                           111
ΜΟΥΤΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ – ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ     141
ΠΑΓΚΑΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                  152
ΣΑΦΑ ΣΩΤΗΡΙΑ                                   82
ΤΣΟΥΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                       163
ΦΛΟΚΙΟΥ ΦΩΤΙΟΣ                             221
ΨΥΛΛΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                471

Β. “ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΣΚΙΝΟΥ ΜΑΣ”      
ΑΧΙΟΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ           74
ΔΑΝΕΛΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ                 77
ΜΑΝΩΛΑΓΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ           351
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ      83
ΜΠΑΛΑΣΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ                42
ΠΑΡΑΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ                     33
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΣ     111

Οι μονοεδρικές
• Στη μονοεδρική του Μονολίθου ο Διαμαντής Κονισσής επανεξελέγη πρόεδρος – εκπρόσωπος με 127 έναντι 102 του Γιώργου Θυρή.

• Στα Σιάννα  εξελέγη πρόεδρος ο Ανδρέας Γεωργιος Διακογεωργίου με 105 ψήφους, έναντι των 33 ψήφων που συγκέντρωσε ο Κώστας Γιμούκης.

• Στην Ίστριο ο Βασίλης Βουκκής επανεξελέγη με 113 σταυρούς έναντι 72 του Φιλήμονα Καζώνη.
• Στην Αρνίθα ο Ευστάθιος Κώστας είναι ο νέος πρόεδρος – εκπρόσωπος του χωριού ως ο μοναδικός υποψήφιος που κατήλθε στις εκλογές.

• Στη Λαχανιά ο Βασίλης Μιχαήλ επανεξελέγη πρόεδρος με 82 ψήφους, έναντι 45 του Γιάννη Μακριά και 42 του Τσαμπίκου Ζερβού.

• Τέλος στον Μεσαναγρό ο Μπάμπης Λάμπρου επανεξελέγη για τρίτη συνεχόμενη θητεία με 191 ψήφους έναντι 108 του Γιάννη Αθανασά.

ΠΗΓΗ: ΡΟΔΙΑΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Nα αγκαλιάζεις σφτιχτά αυτούς που αγαπάς, γιατί η αγκαλιά είναι η πιο μεγάλη κουβέντα

Πόσο όμορφος και καλύτερος φαίνεται ο κόσμος, όταν έχεις δίπλα σου κάποιον να σε αγκαλιάζει σφιχτά. Να σε αγκαλιάζει με

Close