Πλήρη εφαρμογή για τους εργαζόμενους ζήτησε η διοίκηση του ΕΚΡ από την Επιθεώρηση Εργασίας

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ, Εγγλέζος Παναγιώτης, μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Ε.Κ.Ρ και Πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Σταμούλη Αθανάσιο και το Μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ και Ταμία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Ανθούλα Χρήστο, στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου συναντήθηκαν με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας, κ. Στάθη Γεώργιο.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ζητηθεί από τον Προϊστάμενο της Επιθεώρησης Εργασίας η πλήρης εφαρμογή της ΚΥΑ που αφορά τους εποχιακά απασχολούμενους με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου από αύριο. Ζητήθηκε ακόμη να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις για να διαπιστωθεί εάν εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα για τους εργαζόμενους.

Η δέσμευση του Προϊσταμένου της Επιθεώρησης Εργασίας είναι ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και σε συνεργασία με το Ε.Κ.Ρ και τη Διοίκηση του Σωματείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, θα γίνουν επισκέψεις σε όλους τους χώρους εργασίας για να διαπιστωθεί εάν τηρείται η εργατική νομοθεσία.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ δηλώνει κατηγορηματικώς ότι δε θα επιτρέψει κανενός είδους εκμετάλλευση και καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Θα είναι καθημερινά στους δρόμους για να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους φαινόμενα.

 

Κανένας εργαζόμενος μόνος του!!

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Σκληρή κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική στον τουρισμό

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ασκεί με ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίσκεψη των κκ

Close