Πεζοδρόμια…μικρές χωματερές !

Σε μικρές «χωματερές» μετατρέπονται πεζοδρόμια και πεζόδρομοι  της Ρόδου ,από τους κάδους απορριμμάτων που τοποθέτησε ο Δήμος για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Σε κεντρικά σημεία της πόλης μας , τα πεζοδρόμια από τους κάδους των απορριμμάτων , θυμίζουν σκουπιδότοπους , αφού όταν γεμίζουν , τα σκουπίδια στοιβάζονται σε σορούς.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα πεζοδρόμια να είναι απροσπέλαστα για τους πεζούς και κυρίως για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, που είναι αναγκασμένα να περπατούν στην μέση του δρόμου.

Η δημοτική αρχή μπορεί να ισχυρίζεται πως με την ανάθεση της καθαριότητας του νησιού σε ιδιωτική εταιρεία έλυσε το πρόβλημα ,όμως για μια ιστορική , σύγχρονη και κοσμοπολίτικη πόλη σαν τη Ρόδο , η απουσία συστήματος υπόγειων κάδων απορριμμάτων , είναι πιο εμφανής από ποτέ. Είναι απαράδεκτο σε πολυσύχναστα πεζοδρόμια , οι κάδοι απορριμμάτων να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος τους  να είναι βρώμικοι και τα σκουπίδια πεταμένα δεξιά και αριστερά και μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή να μην μεριμνήσει για τη δημιουργία υπόγειων κάδων , τουλάχιστον στο κέντρο της πόλη μας , το οποίο επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας και κατά τους θερινούς μήνες χιλιάδες τουρίστες και να αντικρίζουν αυτή την απαράδεκτη εικόνα, που μόνο δυσφήμιση , προκαλεί στη Ρόδο.

 

 

Υπόγειο κάδοι σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας

 

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook
Read previous post:
Φαρμακονήσι :Το νησί όπου ο Ιπποκράτης συνέλεγε τις πρώτες ύλες για τα φάρμακα του

To όνομά του, καθόλου τυχαίο, βρέθηκε επί πολλές ημέρες στο επίκεντρο της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας λόγω του τραγικού συμβάντος:

Close