«Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα και πρόταση σε δύο Υπουργεία για την ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων διάσωσης και πολιτικής προστασίας στα νησιά»

Την ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων διάσωσης και πολιτικής προστασίας στις νησιωτικές περιοχές ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής, αναφέρει ως παράδειγμα την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στην Κω, η οποία έχει σημαντική προσφορά στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, στην πολιτική προστασία καθώς και στην θαλάσσια έρευνα και διάσωση.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι στο νησιωτικό χώρο, ο τομέας της πολιτικής προστασίας έχει καίρια σημασία. Σε περίπτωση φυσικών καταστροφών ή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, απαιτείται χρόνος για να έρθει βοήθεια από την Πολιτεία. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι απαραίτητη η δημιουργία δομών πολιτικής προστασίας σε επίπεδο νησιωτικών δήμων, αλλά και η στήριξη εθελοντικών ομάδων.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά από το Υπουργείο Εσωτερικών να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για να δοθεί η δυνατότητα σε νησιωτικούς δήμους να χρηματοδοτούν, από ίδιους πόρους, εθελοντικές δομές και οργανώσεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Παράλληλα, ζητά από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να ενισχύσει και αυτό τη λειτουργία εθελοντικών ομάδων όπως η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παρέχοντας τα καύσιμα για την κίνησή τους.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
«Στη Λέρο το Σάββατο ο Ν. Σαντορινιός, σε ενημερωτική εκδήλωση για την εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου»

Τη Λέρο θα επισκεφθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός στο πλαίσιο ενημερωτικής

Close