Πέρασε από τη Βουλή με 148 «ναι» η «τροπολογία Κουντουρά»

Πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδίο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές 2019 και η «τροπολογία Κουντουρά».

Χωρίς να διεξαχθεί τελικά ονομαστική ψηφοφορία η τροπολογία πέρασε με 148 «ναι », 105 οχι και 4 «παρών». Συνολικά 257 βουλευτές ήταν παρόντες στην ψηφοφορία.

Πρόκειται για το σχέδιο νόμου «προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας – Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας – Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ».
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και η «φωτογραφική» διάταξη που καταργεί το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του βουλευτή με την υποψηφιότητα ευρωβουλευτή, ή τροπολογία Κουντουρά, όπως την έχει χαρακτηρίσει η αντιπολίτευση, αφού από αυτήν θα επωφεληθεί η υπουργός Τουρισμού και ο Σπύρος Δανέλλης, αφού δεν θα αναγκαστούν να παραιτηθούν για να είναι στην ευρωλίστα. Η διάταξη ππήγε στη Βουλή από την κυβέρνηση, αφού αν οι δύο βουλευτές (Ελενα Κουντουτρά και Σπύρος Δανέλλης) εγκατέλειπαν την έδρα τους για να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές η κυβέρνηση θα έχανε την δεδηλωμένη.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Μεϊμαράκης – Ασημακοπούλου «αδειάζουν» την κυβέρνηση για την «τροπολογία Κουντουρά»

Σκληραίνει η κόντρα για την επονομαζόμενη «τροπολογία Κουντουρά». Καταργεί το ασυμβίβαστο εν ενεργεία βουλευτού και υποψήφιου ευρωβουλευτού. Στο κενό η

Close