Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής στη Ρόδο

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε σήμερα στις εορταστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού μαζί με το δήμαρχο  Ρόδου  κ. Αντώνη Καμπουράκη, τον αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Κώστα Ταρασλιά, τον αντιπεριφερειάρχη κ, Χρήστο Ευστρατίου , τον αστυνομικό Διευθυντή κ. Μιχάλη Καληωράκη τον Περιφερειακό Διοικητή του Λιμενικού Σώματος κ. Γιάννη Αργυράκη, τον Λιμενάρχη κ. Σπύρο Τάτη και άλλους φορείς .

Μετά την δοξολογία έγινε κατάθεση στεφάνων στο βωμό της πατρίδας.

Στο πλαίσιο της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 24 Μαΐου 2020 σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα (την πρώτη Κυριακή μετά τις 19 Μαΐου εάν δεν συμπίπτει με την ημέρα).

Τα έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του Covid – 19,  τηρήθηκαν αυστηρά στην κατάθεση στεφάνων, καθώς και μέσα στην Εκκλησία.

Η Βουλή των Ελλήνων, στις 24 Φεβρουαρίου 1994, αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ποντίων από το τουρκικό κράτος και ψήφισε ομόφωνα τον ορισμό της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με τον νόμο 2193/1994.

Η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και η συμμετοχή σε αυτές υπογραμμίζει,  την άσβεστη ιστορική μνήμη και το διαρκές αίτημα της ιστορικής αποκατάστασης για την εξόντωση των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, για την απώλεια του Γιώργου Νισύριου

Την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Γιώργου Νισύριου, που υπηρέτησε το δημόσιο βίο της Καρπάθου και της Δωδεκανήσου

Close