Ο Ρ/Σ Notos News πηγαίνει στην παράσταση «Θεϊκά Λόγια».

Ένα από τα πιο γνωστά έργα του Ισπανού συγγραφέα, Βάλιε Ινκλάν, ανέβασε η θεατρική ομάδα Πράξις στο Δημοτικό Θέατρο της Ρόδου. Το έργο «Θεϊκά Λόγια» αποτελεί μια προσπάθεια του συγγραφέα να επικρίνει την κοινωνία για όσα χαρακτηριστικά της θεωρεί παράλογα. Επρόκειτο για μια τραγικωμωδία η οποία παρουσιάζει την λαϊκή δυστυχία.

Τόσο τα κοστούμια, όσο και τα σκηνικά κάνουν το έργο πιο έντονο, ενώ μεταφέρουν τον θεατή σε μια άλλη εποχή. Οι ερμηνείες είναι ξεχωριστές και ο καθένας έχει δώσει το δικό του στίγμα στην ιστορία. Ακόμα και ο ήχος που έχει επιλεγεί, εντείνει το αίσθημα της τραγωδίας.

Στην παράσταση της «Πράξις» η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Κατσουλάκη, τα σκηνικά υπογράφει η  Ανδρομάχη Μπατζούκη, βοηθός σκηνοθέτη είναι  η Ματίνα Κουγκρά και η Χρυσούλα Κόζα και στον ήχο είναι η Ραφαηλία Γιακουμή.

Παίρνουν μέρος οι: Γιάννης Αποκούραστος, Ρούλα Βασιλοπούλου, Τάκης Καραγκιοζόπουλος, Μαρία Κοντού, Βασίλης Λόγγος, Γιάννης Μακρής, Ελένη Μικρομανώλη, Ανδρομάχη Μπατζούκη, Βάσω Ντελλάκη, Εβίτα Κουγκρά, Γιάννης Παπαγεωργίου, Ιφιγένεια Παπανικολάου, Γιάννης Παστρικός, Ανθή Πλάτή, Γιάννης Στεφανίδης, Κατερίνα Τουβρά, Νικόλ  Τσακίρη, Κώστας Χαρτοφύλλης.

 

Τα έσοδα της παράστασης σήμερα, Τρίτη, θα δοθούν στον σύλλογο καρκινοπαθών Ρόδου. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή 15/3/2020, κάθε βράδυ στις 21.15 στο Δημοτικό Θέατρο.

 

 

Από: Χριστίνα Μάστορα

Απάντηση

Read previous post:
Αναστολή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας

Χωρίς κανένα κρούσμα στο Νότιο Αιγαίο, τα μέτρα λαμβάνονται για λόγους προληπτικούς και προστασίας των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού Η

Close