Ο Παντελής Προυσάλογλου ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΔΟΣ ΑΞΙΩΝ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ – ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΣ – ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΕΞΥΠΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΝΧ

Είναι ημέρα Σάββατο 21/5 /1966 όταν στην Μαιευτική Κλινική στο Νοσοκομείο της Ρόδου γεννιέται ο γιος του ράφτη Δημήτρη (Μήτσου) και της Ανδριάνας Προυσάλογλου . Ερχόμενος εν ζωή ο μικρός Παντελής Προυσάλογλου δείχνει τη ζωηρότητα που έχει και επιλέγει να του δοθεί και το όνομα Κωνσταντίνος λόγω της ημέρας της γεννήσεως του.
Στα επόμενα παιδικά και σχολικά χρόνια που τον ακολουθούν, διερχόμενος από το 5ο Δημοτικό σχολείο, από πολύ μικρός δείχνει μία ζωηρότητα και δραστηριότητα . Αυτό τον ωθεί στο να απασχολείται τον ελεύθερο χρόνο του στους αεροπροσκόπους της Ρόδου και με την πάροδο των χρόνων αποφασίζει να αφιερώνει τις υπηρεσίες του, κάθε Κυριακή, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων σαν παπαδάκι. Από αυτές τις δραστηριότητες του, αποκτά τις πρώτες αρετές της ζωής που αρχίζουν να τον διακρίνουν και η οποίες είναι η αγάπη για τους συνανθρώπους του , ή τιμιότητα, το ήθος, και ή δικαιοσύνη. Με την πάροδο όμως του χρόνου αρχίζει να δείχνει μία μικρή αγάπη και προς το άθλημα του ποδοσφαίρου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να περάσει, μετά την ολοκλήρωση του Δημοτικού σχολείου σαν αρχή και για ένα μικρό διάστημα από τους προ εφήβους του Ολυμπιακού Πειραιώς, και μετά να ξεκινήσει στους ερασιτέχνες στον ΑΣ Ρόδου. Μετά για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα ακολουθεί τους ερασιτέχνες του Διαγόρα Ρόδου.
Τα όμορφα εκείνα χρόνια αλλά και δύσκολα λόγω διαφόρων Οικονομικών συγκυριών , αναγκάζεται τις ελεύθερες ώρες του και τις ημέρες του να εργάζεται από πολύ μικρός για να είναι ανεξάρτητος και να έχει το χαρτζιλίκι του ….
Η πρώτη του επαφή, με την πρώτη δουλειά που έκανε τότε ,ήτανε ο περιβόητος στρογγυλός δίσκος αλουμινίου που κρατούσε τότε ο βοηθός σερβιτόρου σερβίροντας τον ελληνικό καφέ…
Με την πάροδο όμως του χρόνου, τη ζύμωση των διαφόρων εργασιών και των καθημερινών προβλημάτων της ζωής ήρθε και η χρονική στιγμή στην οποία για πρώτη φορά έκανε την επαφή του με το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου.
Μέσα στα επόμενα χρόνια, διερχόμενος από τις τάξεις του Βενετοκλείου Γυμνασίου Αρρένων θα αποκτήσει μία ιδιαίτερη συμπάθεια και αγάπη με την ηλεκτρολογία.
Αρχίζει Λοιπόν στο να κάνει σχέδια για σπουδές εκτός Ελλάδος και συγκεκριμένα στην Αμερική.
Λόγω των δύσκολων οικονομικών συγκυριών όμως που επικρατούν και για να μην επιβαρύνει την οικογένειά του,
ολοκληρώνοντας με πολύ καλό βαθμό τις τάξεις του Βενετοκλείου Αρρένων, παίρνει τη μεγάλη απόφαση και συνεχίζει τις σπουδές του στη Νέα για τότε Μέσης Εκπαίδευσης Τεχνική Σχολή Ηλεκτρολόγων.
Μετά την ολοκλήρωση Των σπουδών του με άριστα παίρνει μία μικρή υποτροφία στην Κύπρο.
Κατά την επιστροφή του στην πόλη της Ρόδου ενεργοποιεί τις επαγγελματικές του δραστηριότητες ως ηλεκτρολόγος.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συνεισφέρει στο σχεδιασμό και στην κατασκευή και λειτουργία σημαντικών νυχτερινών καταστημάτων τα οποία έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη νυχτερινή ζωή της ΡΟΔΟΥ , όπως η Disco HI-WAY και night club New York  (Μετά την πρώτη ανακαίνισή τους ), Disco LASER , CARTIER .
Εντάχθηκε στις υπηρεσίες του Ελληνικού Στρατού και στις 22 Ιουλίου του 1986  και πριν καλά-καλά ολοκληρώσει τη θητεία του στον ελληνικό στρατό , τον σημαδεύει ένα οικογενειακό γεγονός.
Χάνει ξαφνικά από ανακοπή τον πατέρα του. Το γεγονός αυτό τον καθιστά σαν προστάτη της οικογενείας και απολύεται στους 13 μήνες θητείας. Θέλοντας να διασφαλίσει ότι καλύτερο για αυτόν και για την οικογένειά του προσπαθεί να αναζητήσει λύσεις . Έτσι κανονίζει ένα μακρινό ταξίδι στην Αμερική για να μπορέσει να δρομολογήσει καλύτερα την επαγγελματική του δραστηριότητα.
Το ταξίδι αυτό είναι καθοριστικό αφού μετά από μία επίσκεψη που κάνει στο Kennedy Space Center at CapeCanaveralστις εγκαταστάσεις της NASA και της Walt Disney World, επηρεάζεται σημαντικά από την πλήρη αυτοματοποίηση των κτιρίων. Επιστρέφοντας στην ωραία μας ΡΟΔΟ τον Μάιο του 1987 δημιουργεί την πρώτη εταιρεία-συνεργασία και ενεργοποιεί την επαγγελματική του δραστηριότητα ως επίσημα εγγεγραμμένος στα βιβλία του ΤΕΒΕ. Η Ακολουθία των 5 επόμενων χρόνων είναι γεμάτη επαγγελματική δραστηριότητα συνεισφέροντας στη μελέτη και στην κατασκευή διάφορων ξενοδοχειακών μονάδων στο νησί.
Στην 1 Δεκεμβρίου του 1992 παντρεύεται με τη Σμαράγδη Κυπριώτη .
Ακολουθεί η Μελέτη και η κατασκευή των κεντρικών εγκαταστάσεων της NESTLE ΡΟΔΟΥ της Πανηγύρης Α.Ε. .
Παρέχει τις υπηρεσίες του πλήρως και αφιλοκερδώς στη μελέτη και την κατασκευή των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στο περίφημο έργο για τον τόπο μας , το ΣΤΑΥΡΟ της ΦΙΛΙΕΡΙΜΟΥ που πρόσφερε η LIONS ΡΟΔΟΥ. Στις 8.8.1996 γεννιέται ο γιος του Δημήτρης Προυσάλογλου ο οποίος σήμερα σπουδάζει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης.

 • Μετά από ένα μήνα ακριβώς ξεκινάει τη μελέτη το σχεδιασμό και την κατασκευή των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στη Νέα σύγχρονη μονάδα RODOS PALLADIUM φέρνοντας για πρώτη φορά στο νησί η τεχνική των έξυπνων κτηρίων την ονομαζόμενη τότε Ε.Ι.Β.(Σήμερα ΚΝΧ) .
 • Αρχικό δίκτυο υπολογιστών Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και έλεγχος διαβατήριων Αεροδρομίου Ρόδου.
 • Το 1998 απαντάει θετικά στην πρόταση που δέχεται από τη Siemens Α.Ε. Ελλάδος για συνεργασία, εκπαίδευση και επέκταση των σπουδών – γνώσεων του στις κεντρικές εγκαταστάσεις για την τεχνική των έξυπνων κτιρίων στην πόλη Regensburg στη Γερμανία . Μετά την πετυχημένη ολοκλήρωση των σπουδών του από την Siemens Γερμανίας ακολουθούν άλλες συνεργασίες και εκπαίδευσης με διάφορες εταιρείες όπως BERKER, GALILEO, DISCH και πολλές άλλες στη Γερμανία. Ακολουθεί και δεύτερος κύκλος σπουδών με τη Siemens Γερμανίας στις κεντρικές εγκαταστάσεις της πόλης του Regensburg πάνω στην εκπαίδευση για την επέκταση της τεχνικής KNX με τεχνική οπτικοποίησης.
 • Μετά την επιστροφή του στην ΡΟΔΟ και κατά την περίοδο 2000 έως το 2004 μελετά και επεκτείνει την τεχνική των έξυπνων κτιρίων στη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Μετά από ζήτηση του Εθνικού Μετσόβιου πολυτεχνείου δημιουργεί και κατασκευάζει ένα demo-case περιλαμβάνοντας τη διαχείριση υδάτινων πόρων με την Έξυπνη βρύση και δημιουργώντας ένα ειδικό πρόγραμμα το οποίο δίνεται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στη Σιβιτανίδειο σχολή, έχοντας σαν κύριο στόχο ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης .
 • Επίσης μέσα σε αυτό το χρονικό περιθώριο ακολουθούν διάφορα έργα και ολοκληρώνοντας μία μελέτη και την κατασκευή των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ενός μικρού ξενοδοχείου το ΑΣΤΡΟΝ γίνεται η επέκταση της τεχνικής των έξυπνων κτιρίων ΚΝΧ με σύστημα οπτικοποίησης κάτι άγνωστο για τα χρονικά δεδομένα της εποχής. Βλέποντας την εξέλιξη της τεχνικής η Siemens Ελλάδος ζητάει πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία της τεχνική για να μπορέσει να ευαισθητοποίηση τις αποφάσεις στο να προχωρήσει και μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα Μεγάλη Βρετανία με την τεχνική ΚΝΧ. Επίσης η Siemens Γερμανίας δημιουργεί ένα ειδικό συνέδριο στον οποίο καλή σαν επίσημο εισηγητή τον κύριο Προυσάλογλου για να ενημερώση και να εξηγήσει σχετικά με την επέκταση της τεχνικής τις διάφορες εφαρμογές που μπορούμε να έχουμε στα έξυπνα κτίρια. Το έτος 2004 λαμβάνει το 4 βραβείο για την τεχνική των έξυπνων κτιρίων στον διεθνή διαγωνισμό ο οποίος λαμβάνει χώρα στο light and Building στην Φρανκφούρτη (Frankfurt) της Γερμανίας. Μετά από αυτό λόγω της φήμης που αποκτά στο εξωτερικό έρχονται διάφορες συνεργασίες με διάφορες εταιρείες Ο.Ε.Μ.( Organization Electronic Μanufacture).  Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορεί να συμμετέχει στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη διαφόρων έξυπνων υλικών.
 • Μετά από αυτή την εξέλιξη συνεργάζεται με τον όμιλο του Κου Μαντωνανάκη δημιουργώντας μία ειδική μελέτη που στόχο έχει την κατασκευή και προγραμματισμό στο ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi παρέχοντας ειδικές πληροφορίες για το Ph το Redox και χειρισμούς μέσα από τα διάφορα touch screen στις VIP πισίνες των bungalows της μονάδας όπως επίσης και για την προμήθεια των υπηρεσιών μελέτης με Ειδικά touch screen πλήρως στεγανά τύπου Γαλιλαίου για την μονάδα του Nafplia Palace στο Ναύπλιο. Ακολουθεί η κατασκευή των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του ραντάρ της Πολιτικής Αεροπορίας στο βουνό του Παραδεισίου που είναι υπεύθυνο για όλο το Νότιο Αιγαίο . Επίσης ακολουθεί Η μελέτη και κατασκευή έξυπνων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και δικτύων στο εργοστάσιο κυτιοποιίας στη Χαλκίδα των Αφή Δραγούμη.
 • Κατά την περίοδο 2004 έως 2006 συνεχίζει τη εκπαίδευση και την επέκταση των γνώσεων του πάνω στην τεχνική των έξυπνων κτιρίων στο Ντίσελντορφ (Dusseldorf) και στο Ντούισμπουργκ (Duisburg) της Γερμανίας. Οι σχέσεις και οι γνώσεις που αποκτά με τις συνεργασίες των διαφόρων εταιριών ΟΕΜ και συγκεκριμένα με την εταιρεία IPAS στο Ντούισμπουργκ οι εταιρείες τον εμπιστεύονται στο να μελετά και να προχωρά στο σχεδιασμό ολοκληρωμένων έξυπνων συσκευών οι οποίες έχουν σαν κύριο σκοπό την επεκτασιμότητα και την καλύτερη λειτουργία της τεχνικής των έξυπνων κτιρίων.
 • Του προτείνουν την εισήγηση (πρόσκληση συμμετοχής) , για το Διεθνές συνέδριο για την Ενέργεια (DEMSEE ‘2007 ) στην πόλη της Κωνσταντινούπολης από τις 19 έως τις 20 Σεπτεμβρίου του 2007 .
 • Κατά την περίοδο 2006 έως και 2008, μελετά, σχεδιάζει και κατασκευάζει πλήρως τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις της ξενοδοχειακής μονάδας ELYSIUM ακολουθώντας και προωθώντας πάντα την ανάπτυξη σε τεχνολογίες αυτοματοποίησης κτιρίων . Την περίοδο αυτή πραγματοποιεί μία μελέτη του και καταφέρνει και να την υλοποιήση μετά από συνεννόηση και σε συνεργασία με την εταιρεία IPAS , για πρώτη φορά στα χρονικά δεδομένα για την τεχνική knx , ένα νέο προϊόν ACCESS CARD – READER και HOLDER . Μετά από την κατασκευή αυτού του προϊόντος προχωράει και σε ένα νέο προϊόν σε συνεργασία με την εταιρία IPAS.  Η κατασκευή αυτού του προϊόντος, ενός έξυπνου device , φέρνει – ανοίγει την επέκταση της τοπολογίας της τεχνικής ΚΝΧ ,καθιστώντας ικανή την εφαρμογή της τοπολογίας και τεχνικής του ίντερνετ στην τεχνική ΚΝΧ .
 • Μετά από αυτό και κατά την περίοδο 2008 έως και 2010 μελετά, σχεδιάζει και κατασκευάζει πλήρος τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις της νέας ξενοδοχειακής μονάδας LA MARQUISE, εφαρμόζοντας και τοποθετώντας όλα αυτά τα ευέλικτα προϊόντα. Μετά την ολοκλήρωση της ξενοδοχειακής μονάδας και κατά την περίοδο 2012 το έργο μπαίνει σε ένα παγκόσμιο διαγωνισμό εκ των οποίων ανάμεσα σε 500 έργα κερδίζει το 1ο βραβείο KNX AWARD 2012 στην κατηγορία INTERNATIONAL EUROPE.

Για πρώτη φορά την ιστορία των 22 χρόνων της τεχνικής των έξυπνων κτηρίων ΚΝΧ, η Ελλάδα καταφέρνει και αποσπά το πρώτο παγκόσμιο βραβείο στην μεγαλύτερη κατηγορία την International Europe .

 • Του προτείνουν την εισήγηση (πρόσκληση συμμετοχής), για το Διεθνές συνέδριο (DEMSEE ‘2010 )στην Κρήτη στις 02.2010 .
 • Του προτείνουν την εισήγηση (πρόσκληση συμμετοχής), από το Διεθνές συνέδριο (DEMSEE ‘2013 )στην ΚΡΟΑΤΙΑ κατά το έτος 2013.
 • Μετά από αυτό το γεγονός δέχεται επίσημη πρόσκληση από το δήμο του Καρσίγιακα (Karşıyaka), έναν απο τους πιό πλούσιους δήμους της Σμύρνης, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του και να γίνει μία πλήρης μελέτη και συνεργασία σε ότι αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας και την αλλαγή των εγκαταστάσεων δημιουργώντας το έξυπνο δημαρχείο του Δήμου Καρσίγιακα (Karşıyaka) στην ΣΜΥΡΝΗ .
 • Το Δεκέμβριο του έτους 2015 δέχεται πρόταση για να προσφέρει λύσεις και τις συμβουλές του για εξοικονόμηση ενέργειας και τυχόν εφαρμογή της τεχνικής των έξυπνων κτηρίων στις κεντρικές εγκαταστάσεις των ENOC Processing Company L.L.C. (EPCL)  των Αραβικών Εμιράτων όπως και στην εταιρεία NORR ARCHITECTS ENGINEERS PLANNERS στο DUBAI, όπως επίσης και στην εταιρεία ACC ARABIAN CONSTRUCTION CO.  στο ABU DHABI UAE.
 • Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2015 δέχεται επίσημη πρόσκληση ως τιμώμενο πρόσωπο από την εταιρεία IPAS ΟΕΜ στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας για τη συνεισφορά του που είχε και συνεχίζει να έχει στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό συσκευών οι οποίες συμβάλλουν στην εξέλιξη της τεχνικής knx .
 • Στη συνέχεια και κατά το έτος 2016 ολοκληρώνει την μελέτη, την εφαρμογή και τον προγραμματισμό για το τμήμα των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων με την τεχνολογία knx , στο Boutique Hotel ELAKATI το οποίο στις αρχές του 2017 βραβεύεται με το βραβείο SILVER TOURISM AWARDS 2017 σαν Boutique Hotel.
 • Μετά λαμβάνει μέρος στις εκλογές του συνδέσμου των ηλεκτρολόγων Δωδεκανήσου, που λαμβάνουν χώρα στις 09.03.2017  και εκλέγεται αναλαμβάνοντας ως Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου των Ηλεκτρολόγων Δωδεκανήσου.
 • Μετά ακολουθούν Πανελλήνιες εκλογές που λαμβάνουν χώρα στις 27-28 .05.2017 όπου εκλέγεται και έρχεται πέμπτος μετά και τον πρόεδρο της ΠΟΣΕΗ και περιλαμβάνεται εντός του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΕΗ Ελλάδος.
 • Στις 03. Μαΐου του 2017 δέχεται την επίσημη πρόσκληση, του κ. Δημήτρη Συλλούρη Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Κυβέρνησης, ως επίσημος εισηγητής για το συνέδριο το οποίο θα λάβει χώρα στις 22 Ιουνίου του 2017, από το Κυπριακό Κοινοβούλιο στη Βουλή της Κυπριακής Κυβέρνησης, με τίτλο βιομηχανία 4 και με κύριο θέμα      ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 《ΕΞΥΠΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ》-《ΕΞΥΠΝΩΝ ΠΟΛΕΩΝ》 ΚΑΙ 《ΕΞΥΠΝΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ》 (IoT) internet of Things .
 • Μετά δέχεται την ιδιαίτερη πρόσκληση την οποία κάνει η Ένωση Ηλεκτρολόγων Νομού Κεφαλληνίας, ως επίσημου εισηγητή στην Ημερίδα την οποία διοργανώνει η περιφέρεια Ιονίων νησιών Κεφαλληνίας και Ιθάκης και η οποία έλαβε χώρα στις 04 Φεβρουαρίου του 2018.
 • Επίσης κατά την περίοδο 25.02.18 λαμβάνει μέρος ως επίσημος εισηγητής στο 2ο επιστημονικό συνέδριο διεκπεραιώνεται από την ΠΟΣΕΗ με κύριο θέμα παγκόσμιες προοπτικές και εξελίξεις έξυπνων κτιρίων έξυπνων πόλεων και έξυπνων δικτύων internet of things με τη νέα σύγχρονη τεχνική knx.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ / ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 • 2008 έως σήμερα: Κάτοχος της Κατασκευαστικής εταιρείας Smart Building Solutions
 • 1986 έως σήμερα : Κάτοχος της Κατασκευαστικής εταιρείας The Smart Building (Μελέτη, Σχεδιασμός και Κατασκευή πάρα πολλών ξενοδοχείων, νυχτερινών κέντρων και έξυπνων πολυτελών VIP οικιών και στις δύο παραπάνω εταιρείες)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

 • Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Δωδεκανήσου (Σ.Ε.Η.Δ)
 • Ενεργό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (Π.Ο.Σ.Ε.Η)

Για την υποψηφιότητα μου με την παράταξη <ΡΟΔΟΣ ΑΞΙΩΝ> δηλώνω ότι αποτελεί για εμένα τιμητική πρόσκληση από τον επικεφαλή της Κ. Δημήτρη Κρητικό, μια παράταξη απαλλαγμένη εντελώς από κάθε είδους κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις, στελεχωμένη με ανθρώπους που τους διέπει ακεραιότητα, εντιμότητα, ανιδιοτέλεια και προθυμία για προσφορά. Θα μπορούσα να εκφράσω για το πρόσωπο του Κ. Δημήτρη που συνέχεια μας υπενθυμίζει ότι το μυστικό της αλλαγής είναι να επικεντρώσεις όλη την ενέργεια σου, όχι στο πως να πολεμήσεις το παλιό, αλλά στην κατασκευή του νέου!

Κλείνοντας, θα ήθελα να επαναλάβω αυτό που είπε ο αρχαίος φιλόσοφος  Πλάτων οτι,
Εμπειρία μεν ποιεί τον αιώνα ημών πορεύεσθαι κατά τέχνην, απειρία δε κατά τύχην,
μετάφραση: η εμπειρία μας κάνει να πορευόμαστε στη ζωή ξέροντας τι κάνουμε ενώ με την απειρία βαδίζουμε στην τύχη .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
ΚΑΛΙΟΠΗ ΝΤΟΥΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΔΟΣ ΑΞΙΩΝ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Η Καλλιόπη Ντούνια του Δημητρίου μητέρα δύο παιδιών, γεννήθηκε στη Ρόδο όπου και κατοικεί μόνιμα. Είναι  απόφοιτος  του Γενικού

Close