Ουτέ ευρώ για νερό και κολατσιό, δεν έχουν δεκάδες μαθητές της Ρόδου!

Ορατές είναι πλέον στη Ρόδο οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία.Και οι επιπτώσεις έχουν αντίκτυπο στα παιδιά που φοιτούν στα δημοτικά γυμνάσια και λύκεια του νησιού μας.  Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης  και κυρίως της ανεργίας που μαστίζει πολλά νοικοκυριά στο  νησί μας, οι μαθητές μας φθάνουν στο σημείο καθημερινά, να μην έχουν ένα ευρώ να αγοράσουν ένα μπουκαλάκι νερό από το κυλικείο του σχολείου τους.

Ακόμη και όταν  έχουν ένα ευρώ ψάχνουν με αγωνία βρουν κάτι να αγοράσουν με αυτό . Τις περισσότερες φορές δεν φθάνει για να αγοράσουν ένα δεκατιανό . Πόσο μάλλον και για νερό. Φθάνουν λοιπόν στο γκισέ του κυλικείου και με αγωνία ρωτούν,  αν  έχει κάτι να αγοράσουν με το ένα και μοναδικό ευρώ που έχουν για να περάσουν την ημέρα στο σχολείο .

Και αυτό στη Ρόδο του 2020  και όχι σε κάποια κοινότητα της Βορείου Ελλάδος που έχει πληγεί από την κρίση.

Μένουν στο διάλειμμα χωρίς φαγητό

Πολλά παιδιά δεν πλησιάζουν καν στο γκισέ του κυλικείου από υπερηφάνεια γιατί δεν διαθέτουν χρήματα. Μένουν στο διάλειμμα  να  κοιτάνε με παράπονο,  τα άλλα παιδιά να τρώνε το κολατσιό τους.

Κάποιοι μαθητές που δεν αντέχουν να βλέπουν τους συμμαθητές τους να πεινούν και να μην έχουν να αγοράσουν κάτι κόβουν στο μισό το δικό τους κολατσιό και τους το δίνουν.

«Βλέπουμε εμείς στα κυλικεία,  το παράπονο και την ζήλεια στα μάτια των παιδιών που κοιτούν τους συμμαθητές τους να τρώνε και αυτά δεν έχουν χρήματα να πάρουν κάτι. Έρχονται και μας  ζητούν νερό. Δεν μας πάει η ψυχή να τους βάλουμε από τη βρύση  και τους δίνουμε εμφιαλωμένα.  Δίνουμε  και σνάκ σε παιδιά που δεν έχουν γιατί δεν μπορούμε να βλέπουμε τα παιδιά  σε αυτή την κατάσταση. Πολλά παιδιά βγάζουν την ημέρα στο σχολείο χωρίς να φάνε κάτι», δήλωσε ο προσωρινός πρόεδρος του Συλλόγου κ.Ευστάθιος Γιάνουστας.

«Βλέπουμε στα κυλικεία  πολλά παιδιά που μοιράζονται το σάντουιτς που τρώνε με τους συμμαθητές τους. Δεν αντέχουν να βλέπουν τους φίλους τους να μην έχουν και μοιράζονται ότι έχουν», σημείωσε

Κολατσιό… με το δεφτέρι

Η τραγική  κατάσταση συμπληρώνεται με το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετά παιδιά που φθάνουν στο σημείο να αγοράζουν το κολατσιό τους με…δεφτέρι.  Παίρνουν  βερεσέ και πληρώνουν ότι οι γονείς έχουν οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τη δαπάνη αυτή.

Δήμαρχος Ρόδου: Δεκατιανό στα παιδιά!

Ενήμερος για την κατάσταση και το πρόβλημα με το οποίο βρίσκονται  καθημερινά δεκάδες μαθητές του νησιού μας είναι ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης που θα θέσει το θέμα αυτό στην υφυπουργό Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη στην σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 σήμερα  στο δημαρχείο.

Βούληση του δημάρχου Ρόδου είναι να περιληφθεί το νησί  στο πρόγραμμα για την παροχή δεκατιανού στους μαθητές., Έτσι τα παιδιά θα έχουν κάτι να φάνε και δεν θα μένουν νηστικά όλη την ημέρα στο σχολείο.

Να σημειωθεί πως η Ρόδος και τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου δεν έχουν περιληφθεί στο κρατικό πρόγραμμα για την παροχή γευμάτων στους μαθητές.

Στην σύσκεψη με την υφυπουργό Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη, σήμερα,  θα τεθούν όλα τα θέματα που αφορούν τα σχολεία και ειδικά αυτό που έχει να κάνει με τη δημιουργία νέων εκπαιδευτηρίων καθώς οι ανάγκες έχουν αυξηθεί  κατακόρυφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες  στην Κρεμαστή για παράδειγμα ο Δήμος  Ρόδου θα προχωρήσει στην  μίσθωση ακινήτου για την εγκατάσταση σε αυτό του 2ου δημοτικού σχολείου.

Στην πρωινή σύσκεψη που έγινε με την υφυπουργό Παιδείας στην Περιφέρεια εξετάστηκαν θέματα που είχαν να κάνουν με τις ανάγκες των σχολείων που λειτουργούν σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Μ. Κόνσολας : «3 δις ευρώ τα “κόκκινα δάνεια” στον τομέα του τουρισμού

«Η αξιωματική αντιπολίτευση, κάτω από το βάρος των - δυσμενών για την ίδια - μετρήσεων της κοινής γνώμης, διολισθαίνει σε

Close