Οι προτάσεις του εισαγγελέα για τους εμπλεκόμενους στο «σουσάδικο της κόκας» στο Κολωνάκι

Τι πρότεινε η εισαγγελέας για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με έδρα το Κολωνάκι

Την ενοχή των περισσότερων εμπλεκόμενων στην υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης κοκκαϊνης με «έδρα» το εστιατόριο-μπαρ Lilisou στο Κολωνάκι πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας. Παρ’ ολ΄αυτά η ίδια πρότεινε τη μετατροπή του κατηγορητηρίου προς το επιεικέστερο, ενώ για 4 από τους 27 πρότεινε την πλήρη απαλλαγή τους.

Στην κατηγορία των τεσσάρων βρίσκονται ο γνωστός παρουσιαστής, η γνωστή ηθοποιός, ο γιος της και επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης. Τα τέσσερα αυτά πρόσωπα μετείχαν στη μετοχική σύσταση της εταιρίας που διαχειριζόταν το εστιατόριο στο Κολωνάκι. Και για τους τέσσερις, η εισαγγελέας ανέφερε πως υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το κατά πόσο γνώριζαν τη διακίνηση μέσα στο μαγαζί τους.

Για τους «επώνυμους» πελάτες του κυκλώματος μεταξύ των οποίων γνωστή ηθοποιός, σύζυγος πασίγνωστου επιχειρηματία με εμπλοκή σε ποινικές υποθέσεις και άλλα πρόσωπα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας και την καταδίκη τους για το αδίκημα της ιδίας χρήσης ναρκωτικών ουσιών. «Αυτά τα πρόσωπα δεν διέθεταν περαιτέρω τις ναρκωτικές ουσίες αλλά τις  χρησιμοποιούσαν προς ίδια χρήση» τόνισε η εισαγγελική λειτουργός.

Όσο αφορά τον 55χρόνο επιχειρηματία μέτοχο στο εστιατόριο -μπαρ του Κολωνακίου ο οποίος κατηγορείται ότι προμηθευόταν τα ναρκωτικά και, εν συνεχεία, τα διέθετε στην επώνυμη πελατεία, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για το αδίκημα της συμμετοχής σε συμμορία κατά μετατροπή του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης και για διακίνηση ναρκωτικών.

Στην έναρξη της πρότασης της η εισαγγελέας επισήμανε ότι όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία το προσδοκώμενο όφελος των κατηγορουμένων από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών είναι κάτω των 75.000 ευρώ και όχι άνω όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε για την υπόθεση. Επίσης, η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός για όσους κατηγορουμένους τον προέβαλαν και αποδεικνύεται μέσω εγγράφων ότι είναι τοξικοεξαρτημένοι.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Νέος Κόσμος: Στο φως νέα στοιχεία για την τραγωδία που συγκλόνισε

Τα γιατί που μπορεί να ώθησαν μια μητέρα να προβεί σε μια τέτοια -ακατανόητη- πράξη παραμένουν μέχρι στιγμής αναπάντητα Μυστήριο

Close