Οι δημότες εμμέσως αλλά σαφώς, θα πληρώνουν για τον ΠΡΟΤΟΥΡ!

«Αποτελεί πρόκληση η εικόνα «συνωστισμού» και «συγχρωτισμού» των καλεσμένων από τον κ. Δήμαρχο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  για την επαναλειτουργία του ΠΡΟΤΟΥΡ, την ίδια στιγμή που ο ίδιος έβαλε σε καραντίνα κάθε συζήτηση με καλεσμένους τους δημοτικούς συμβούλους για σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στο νησί, έστω και με τηλεδιάσκεψη!»

Αυτό υπογραμμίζει με ανακοίνωση της η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή τη γενική συνέλευση του ΠΡΟΤΟΥΡ .

«Δεν θα σηκώσουν όμως μόνο το βάρος της διαφήμισης των τουριστικών ομίλων μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ οι δημότες της Ρόδου, αλλά όπως κι ο υπόλοιπος λαός θα πληρώσει τα δισεκατομμύρια που θα πάνε στις τσέπες των επιχειρηματιών με τα νέα μέτρα στήριξης του κεφαλαίου , που εξήγγειλε η κυβέρνηση», αναφέρει η παράταξη.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναλυτικά:

Αποτελεί πρόκληση η εικόνα «συνωστισμού» και «συγχρωτισμού» των καλεσμένων από τον κ. Δήμαρχο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  για την επαναλειτουργία του ΠΡΟΤΟΥΡ, την ίδια στιγμή που ο ίδιος έβαλε σε καραντίνα κάθε συζήτηση με καλεσμένους τους δημοτικούς συμβούλους για σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στο νησί, έστω και με τηλεδιάσκεψη!

Ακόμα πιο προκλητικές οι αποφάσεις που πήραν στο όνομα της «θεότητας» του τουρισμού, στο βωμό της οποίας πρέπει να θυσιαστούν οι άνθρωποι που σηκώνουν στις πλάτες τους το «τουριστικό θαύμα».

Όπως έγινε γνωστό το οικονομικό βάρος θα χρειαστεί να το αναλάβει ο δήμος, δηλαδή οι δημότες.

Δεν θα σηκώσουν όμως μόνο το βάρος της διαφήμισης των τουριστικών ομίλων μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ οι δημότες της Ρόδου, αλλά όπως κι ο υπόλοιπος λαός θα πληρώσει τα δισεκατομμύρια που θα πάνε στις τσέπες των επιχειρηματιών με τα νέα μέτρα στήριξης του κεφαλαίου , που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Ειδικά για τους μεγάλους τουριστικούς ομίλους το νέο πακέτο μέτρων τούς δίνει τη δυνατότητα να μην επαναπροσλάβουν όπως είναι υποχρεωμένοι από τις ΣΣΕ τους εποχικούς εργαζόμενους. Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα στη μεγαλοεργοδοσία του κλάδου για επαναπρόσληψη των εποχικά εργαζομένων με μερική απασχόληση, ενώ το κράτος αναλαμβάνει να καλύπτει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών. Πως και με τι εισόδημα αυτός ο λαός θα πληρώνει τα σπασμένα ακόμα μια φορά ενώ θα θησαυρίζει η εργοδοσία;

Πως βρίσκονται λεφτά να πληρώνονται οι επικοινωνιακές δαπάνες για το τουρισμό από τη τοπική διοίκηση και δεν βρίσκονται χρήματα να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί δωρεάν για όλα τα παιδιά; Και μάλιστα όταν αυτή η παροχή αντιστοιχεί σε ποσό πολύ κατώτερο του κόστους μερικών ταξιδιών και εκθέσεων, ενώ θα ανακούφιζε σημαντικά τους εργαζόμενους του νησιού μας γενικά, αλλά πολύ περισσότερο τους εποχικούς και τους άνεργους.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ , στο πλευρό των εργαζομένων, στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εποχικά απασχολούμενων στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους και καλεί τον Ροδιακό λαό να συμπαρασταθεί και να συμμετάσχει στην κινητοποίησή τους με τη παρουσία του στη Πλατεία Ελευθερίας (Δημαρχείο) σήμερα στις 5:00 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι πλήρωσαν πολλά! Να μην πληρώσουν ξανά!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
VIDEO -Σκληρή απάντηση σε Χατζηδιάκο από τον Δημ. Τσίκκη για την ΔΕΣ ΡΟΔΑ

Δεν χαρίστηκε στον πρώην δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ Δημήτρης Τσίκκης μετά την απόφαση του πρώην

Close