Ν. Σαντορινιός: Καθυστέρηση στον καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων εσπερινών ΕΠ.ΑΛ

Την επίσπευση έκδοσης του σημαντικού Προεδρικού Διατάγματος που αναγνωρίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων εσπερινών ΕΠΑΛ, ειδικότητας Μηχανολόγου- Μηχανολόγου Ναυπηγού, ζητά ο Νεκτάριος Σαντορινιός από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως παρατηρείται και στην επιστολή του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, την οποία και αναδεικνύει μέσα από την αναφορά του ο βουλευτής Δωδεκανήσου, η κείμενη νομοθεσία και μια σειρά άλλων Προεδρικών Διαταγμάτων, μέχρι τώρα, έχουν προστατέψει και ενισχύσει την αξία της επαγγελματικής εκπαίδευσης που δίνει διεξόδους και ευκαιρίες εργασίας για χιλιάδες παιδιά στη χώρα μας. Η συγκεκριμένη καθυστέρηση που παρατηρείται, κρατάει ομήρους τους αποφοίτους, δημιουργώντας σε αυτούς και τις οικογένειές τους αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το επαγγελματικό τους μέλλον, ενώ στερεί από σημαντικούς, για την οικονομία, κλάδους, όπως τη ναυτιλία, εξειδικευμένο προσωπικό.

Τέλος, όπως σημειώνει ο Νεκτάριος Σαντορινιός, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από μια σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων, συνέβαλλε ουσιαστικά στην αντιστοίχιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των κατόχων τίτλων ΕΠΑ.Λ. και οχύρωσε την έγκαιρη διαδικασία απόδοσης επαγγελματικών δικαιωμάτων, αποδεικνύοντας την μέριμνα και την πίστη της στη βαρύτητα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Αναμένουμε, συμπλήρωσε, σύντομα, οι όποιες ολιγωρίες να ξεπεραστούν και να αποδοθούν στα νέα παιδιά των ΕΠΑΛ τα όσα δικαίως δικαιούνται.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Μ. Μουσελής :Ένας χρόνος ευθύνης στο Επαρχείο, με την υγεία σε πρώτο πλάνο

Mε μια λιτή ανακοίνωση και φωτογραφικό υλικό ο  έπαρχος Καλύμνου  κ. Μανώλης Μουσελής περιγράφει τον ένα χρόνο ευθύνης στο επαρχείο

Close