Ν. Σαντορινιός:Τραγική κυβερνητική πολιτική ο αποκλεισμός χιλιάδων παιδιών από τα ΚΔΑΠ

Τον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων παιδιών -μεταξύ τους και πολλά παιδιά με αναπηρία- από τα δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) καταγγέλλουν 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με ερώτηση που κατατέθηκε και συνυπογράφει ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Η Κυβέρνηση, όπως τονίζεται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε για το φετινό σχολικό έτος, να δώσει περίπου 97 εκ.€για τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ,όταν ο αριθμός των αιτήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ,έφθασε τα 133.076 παιδιά συνολικά, σε αντίθεση με τις πρακτικές του παρελθόντος, όπου για το έτος 2019-2020 το ύψος του ποσού ορίστηκε κατόπιν των αιτήσεων του αριθμού των προς ένταξη περίπου παιδιών. Οι συγκεκριμένες αδιανόητες και τραγικές πολιτικές επιλογές, άφησαν περίπου 65.000 παιδιά εκτός δομών, εν μέσω μάλιστα μιας ιδιαίτερα κρίσιμης υγειονομικής και κοινωνικό-οικονομικής συγκυρίας. Ενώ,δικαιολογημένα έντονες και οργισμένες είναι οι διαμαρτυρίες πολλών γονέων, οι οποίοι ενώ πληρούσαν τα κριτήρια που έθετε η σχετική Πρόσκληση, τα παιδιά τους παρέμειναν εκτός δομών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.), σύμφωνα και με τα στοιχεία που παρουσίασε η δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής».

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη,όπως υπογραμμίζεται στην ερώτηση, ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί επιδεικτικά στις προτάσεις και τις υποδείξεις θεσμών της Αυτοδιοίκησης και άλλων αρμόδιων κοινωνικών συλλογικοτήτων, παρά τις αντίθετες και μεγαλόσχημες δηλώσεις της για τον ρόλο τον ΚΔΑΠ, όσο ήταν Αξιωματική Αντιπολίτευση. Ακόμα και πριν ελάχιστους μήνες, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός καθώς και η αρμόδια υφυπουργός Εργασίας δεσμεύονταν ότι δεν θα μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού και ότι θα δίνονταν πόροι, ανεξαρτήτως της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζητά από τα αρμόδια Υπουργεία να μεριμνήσουν για να εξευρεθούν και να αξιοποιηθούν άμεσα οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι ώστε να χορηγηθούν voucher σε όλες τις μητέρες, που πληρούν τα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια τα οποία τέθηκαν και απορρίφθηκαν φέτος, για πρώτη φορά, από το Πρόγραμμα.

Τέλος, ο βουλευτής Νεκτάριος Σαντορινιός σημειώνει, τέλος, ότι οι απαράδεκτοι αυτοίκυβερνητικοί χειρισμοί, ειδικά στα ευαίσθητα ζητήματα της κοινωνικής πρόνοιας και της διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής, προκαλούν βαθιές κοινωνικές ανισότητες και προσβάλλουν την ελληνική οικογένεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Ολοκληρώθηκε η δράση « Βιβλία για το Καστελλόριζο»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση της Ομάδας Φιλαναγνωσίας « Το αερόστατο» και τα βιβλία που προσφέρθηκαν βρίσκονται πλέον στο Καστελλόριζο.

Close