Ντοκιμαντέρ της Amazon: «Συνωμοσίες της Βίβλου» – Ο Χριστός ήταν Έλληνας;

Το ντοκιμαντέρ «Συνωμοσίες της Βίβλου» υποστηρίζει ότι ο Ιησούς ήταν το ίδιο πρόσωπο με τον φιλόσοφο Απολλώνιο

Πολλά έχουν γραφτεί κατά καιρούς για την καταγωγή του Ιησού Χριστού: Αρκετά από αυτά κινούνται στα όρια του φανταστικού ενώ άλλα μοιάζουν περισσότερο αληθοφανή. Μία από τις πιο διαδεδομένες θεωρίες είναι και ότι ο Ναζωραίος ίσως να μην ήταν και τόσο Ναζωραίος, καθώς είχε ελληνική καταγωγή.

Όπως αναφέρει νέο ντοκιμαντέρ της Amazon με τον τίτλο «Συνωμοσίες της Βίβλου», ο Χριστός ήταν στην πραγματικότητα ο Έλληνας φιλόσοφος Απολλώνιος ο Τυανέας. Η συγκεκριμένη παραγωγή πιθανολογεί ότι η ζωή και τα έργα του Χριστού που διαβάζονται στην Καινή Διαθήκη μπορεί να έχουν ληφθεί από τον φιλόσοφο Απολλώνιο. Οι δύο φιγούρες παρουσιάζουν πολλά κοινά στοιχεία, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, το οποίο δεν διαφωνεί ότι ο Χριστός ήταν υπαρκτό πρόσωπο.

Τόσο ο Ιησούς όσο και ο Απολλώνιος ήταν κήρυκες που έκαναν θαύματα σχεδόν την ίδια χρονική περίοδο. Είχαν και οι δύο μακριές γενειάδες, είχαν αποκτήσει έναν αριθμό πιστών ακολούθων. «Ο Απολλώνιος έγινε μαθητής του Πυθαγόρα και αποκήρυξε την σάρκα, το κρασί και τις γυναίκες. Δεν φορούσε παπούτσια και άφησε μακριά τα μαλλιά και τα γένια του», υποστηρίζει το ντοκιμαντέρ.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του ντοκιμαντέρ δεν έγιναν δεκτοί με θέρμη από τους τηλεθεατές που σε σχόλια στο Amazon κατακεραύνωσαν τους συγγραφείς και το αποκάλεσαν «μυθοπλασία».

από τους τηλεθεατές που σε σχόλια στο Amazon κατακεραύνωσαν τους συγγραφείς και το αποκάλεσαν «μυθοπλασία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Κρεμαστινός για Παπανδρέου: Αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα υγείας του Ανδρέα

«Δεν είχα δει πλέον παραμελημένο καρδιολογικό άρρωστο σε όλη μου τη σταδιοδρομία», σημειώνει χαρακτηριστικά ο καθηγητής Στο βιβλίο αφιέρωμα στον

Close