Νεολαία Σύριζα: Η αμφισβήτηση των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ανεπίτρεπτη

Να  λάβει δραστικά μέτρα και κυρώσεις προς την Τουρκία και, επιτέλους, να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την άσκηση εξωτερικής πολιτικής της χώρας, αλλά και ανθρωπιστικής αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης ζητά από την κυβέρνηση η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το περιστατικό στην Χάλκη.

Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση τα περισταστικά αυτά προκαλούν επικίνδυνες αμφισβητήσεις στο Αιγαίο και θέτουν σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:

Τα ξημερώματα της 25ης Αυγούστου το νησί της Χάλκης βίωσε ένα ακόμα γεγονός αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας, αλλά και κινδύνου πνιγμού δεκάδων προσφύγων.

Οι λιμενικές αρχές σε προσπάθεια διάσωσης 96 προσφύγων ήρθαν ακόμη μία φορά αντιμέτωπες με την τουρκική προκλητικότητα. Υπήρξε από την τούρκικη πλευρά, προσπάθεια εμπλοκής στις έρευνες διάσωσης με σκοπό την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Παράλληλα, οι πρόσφυγες, για ακόμα  μια φορά, χρησιμοποιούνται σαν μοχλός πίεσης και εκβιασμού της Ελλάδας από τον Ερντογάν.

Η αμφισβήτηση των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ανεπίτρεπτη. Ούτε εργαλειοποιηση των προσφύγων από την Τουρκία, αλλά ούτε αντιμετώπιση τους σαν εχθρούς και εισβολείς από την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη.

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει δραστικά μέτρα και κυρώσεις προς την Τουρκία και, επιτέλους, να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την άσκηση εξωτερικής πολιτικής της χώρας, αλλά και ανθρωπιστικής αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης. Τα περιστατικά αυτά προκαλούν επικίνδυνες αμφισβητήσεις στο Αιγαίο και θέτουν σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Τουρκικά αλιευτικά κοντά στη νησίδα Ανθρωποφάγος

Δεν έχει τέλος η προκλητικότητα της Τουρκίας . Δεν φθάνει η δραστηριότητα του Oruc Reis. Τώρα ήρθαν να προστεθούν και

Close