Ν. Σαντορινιός: Να στηριχθούν οι ελαιοπαραγωγοί!

Ερώτηση κατέθεσαν προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σχετικά με την ανάγκη στήριξης της ελαιοκαλλιέργειας, 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Η συγκεκριμένη ερώτηση έρχεται να προστεθεί σε πλήθος άλλων παρεμβάσεων που έχουν γίνει, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη και σχετικά με τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, ειδικά αυτός της αλιείας και της γεωργίας.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι ελαιοπαραγωγοί βρίσκονται σε δυσμενέστατη θέση, βλέποντας σημαντική μείωση του εισοδήματός τους, εξαιτίας κυρίως των χαμηλών τιμών που επικράτησαν και συνεχίζουν να επικρατούν για το προϊόν. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι απολύτως απαραίτητο οι ελαιοπαραγωγοί της χώρας να τύχουν της υποστήριξης της πολιτείας, με όλα τα μέσα και πόρους που μπορούν να διατεθούν. Σε διαφορετική περίπτωση, τίθεται σε κίνδυνο η συνέχιση της ελαιοπαραγωγής, η παραγωγή του φημισμένου ποιοτικού Ελληνικού ελαιολάδου και της βρώσιμης ελιάς και, κατά συνέπεια, η βιωσιμότητα των ελαιοπαραγωγών.

Από τον Ιούλιο του 2019, άλλωστε, ο αρμόδιος Υπουργός έχει στα χέρια του την επιστολή του Επιτρόπου Hogan, η οποία τού υπεδείκνυε όλα τα εργαλεία για την στήριξη της ελαιοκαλλιέργειας. Αυτή η απάντηση του Επιτρόπου ήρθε μετά από συστηματική και πολύμηνη προεργασία την προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στα Ευρωπαϊκά όργανα. Ο ΣΥΡΙΖΑ από τότε, με όλα τα μέσα, συνεχίζει να προτείνει ακόμα και τις λύσεις και τον τρόπο για την στήριξη της ελαιοκομίας. Επέλεξε να μην κάνει στείρα αντιπολίτευση. Η ευθύνη των πράξεών ή της συνεχιζόμενης απραξίας βαρύνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Σε πλήρη λειτουργία από τη Δευτέρα οι Πηγές Καλλιθέας

Σε πλήρη λειτουργία θέτει η δημοτική αρχή,  από την Δευτέρα 26 Μαΐου τις Πηγές Καλλιθέας, μετά την επισκευή και συντήρηση

Close