Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Οι Τούρκοι δεν είναι ξένοι, αλλά οι οικοδεσπότες στην Ευρώπη

ΚΟΣΜΟΣ

Οι Τούρκοι δεν είναι ξένοι, δεν συνιστούν το «άλλο» αλλά είναι οικοδεσπότες στην Ευρώπη, δηλώνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Χαιρετίζοντας εκδήλωση στη Γενεύη για τα 50 χρόνια από τη μετανάστευση Τούρκων στην Ελβετία, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η χώρα του βλέπει τους ομοεθνείς του στην Ελβετία αλλά και στη υπόλοιπη Ευρώπη, σαν «ανθρώπινες γέφυρες».

«Εμείς οι Τούρκοι δεν είμαστε ξένοι, ξεκάθαρα δεν είμαστε ‘οι άλλοι’ στην Ευρώπη, αντιθέτως είμαστε οικοδεσπότες στην Ευρώπη σήμερα, όπως συνέβαινε και σε όλη την Ιστορία», είπε.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της ισότιμης συμμετοχής των Τούρκων στην ελβετική κοινωνία και ότι είναι υπέρ της ενσωμάτωσης, αλλά κατά της αφομοίωσης τους.

Ο Τούρκος Πρόεδρος βρίσκεται στη Γενεύη για να παρακολουθήσει το πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ Προσφύγων που ολοκληρώνεται στις 18 Δεκεμβρίου.

Με πληροφορίες από: Anadolu

https://www.msn.com/el-gr/news/world/%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%ae%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%b5%cf%81%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%ac%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%be%ce%ad%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ac-%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b4%ce%b5%cf%83%cf%80%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e%cf%80%ce%b7/ar-BBY3Kdo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Αισθητή η παρουσία του Κώστα Χρυσοχοΐδη στο 1ο περιφερειακό συμβούλιο τουρισμού

Στο πρώτο περιφερειακό συμβούλιο τουρισμού η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσωπήθηκε από τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο για τον τουρισμό Κώστα Χρυσοχοΐδη,

Close