Νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχειου, εξέλεξε προ ολίγου στη θέση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής τον Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο.

Πηγές από την ομογένεια ανέφεραν ότι η επιλογή του Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρου είναι η ιδανική επιλογή και με την ενθρόνισή του προσδοκούν όχι μόνο να ανοίξει μια νέα σελίδα στην πορεία της ιστορικής ισχυρής αρχιεπισκοπής και τη σχέση της με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και να εμπνεύσει την εμπιστοσύνη των Ελληνοαμερικανών που πάντα προσδοκούν σε μια πνευματική καθοδήγηση που θα συσπειρώσει τις κοινότητες γύρω από τη Μητέρα Εκκλησία.

Η αποφασιστικότητα της Ιερά Συνόδου , φάνηκε ήδη από τη χθεσινή της απόφαση να κάνει αποδεχτή άμεσα την παραίτηστη του Γέροντος Δημητρίου από τον Αρχιεπισκοπικό θώκο, ανοίγοντας το δρόμο για την άμεση εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Οι Ιεράρχες αποφάσισαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης 09 Μαΐου ,η παραίτηση του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου να ισχύει από το ερχόμενο Σάββατο 11 Μαΐου.

πηγη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Ο Πάπας Φραγκίσκος δωρίζει 100.000 ευρώ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Δωρεά ύψους 100. 000 ευρώ προσέφερε μετά από πρωτοβουλία του Πάπα Φραγκίσκου, ο Καρδινάλιος Κόνραντ Κραγιέφσκι, αρμόδιος φιλανθρωπικού έργου του

Close