Μ. Νικολάου: ΝΟΔΕ σημαίνει ένα πολιτικό όργανο ισχυρό κοντά στον κόσμο και την κυβέρνηση

Για  όλα μίλησε  στο Notosnews και την «Απογευματινή Ενημέρωση» πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Μηνάς Νικολάου.

Αφορμή της συζήτησης αποτέλεσε η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στη Ρόδο .

«Ο κ Τσίπρας θέλει υποκριτικά να κάνει κάτι για να είναι πάντα στην επικαιρότητα. Αυτό το κάνει αδέξια  γιατί βλέπει να καταρρίπτονται όλα τα αφηγήματα του από τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.  Προσπαθεί να βρίσκεται όπου πιστεύει πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να λαϊκίσει .Ήταν υπέρ των ανοικτών συνόρων . Είναι ο άνθρωπος που φορολόγησε τους Έλληνες όσο ποτέ άλλος πρωθυπουργός αύξησε το ΦΠΑ από το 13% στο 24% . Σήμερα έρχεται να μειώσει το ΦΠΑ. Διάλυσε τη μεσαία τάξη. Πρότεινε και υιοθέτησαν οι Ευρωπαίοι τη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Ήρθε να μας πει τι;», τόνισε ο κ. Νικολάου και θύμισε πως ο κ. Τσίπρας δεν αντέδρασε καν όταν ο τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να γίνει με την Τουρκία  συμφωνία ανάλογη με εκείνη των Πρεσπών.

«Έχει το θράσος να έρχεται στη Ρόδο και να λαϊκίζει . Στους αγρότες τι έκανε με το ΦΠΑ και το φόρο. Ήρθε στη Ρόδο για να μοιράζει υποσχέσεις εκτιμώντας πως θα γίνει πιστευτός», τόνσε ο κ Νικολάου.

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ « Μένουμε Όρθιοι» ο κ. Νικολάου δήλωσε :

«Ο λαός έχει μάθει και δεν παρασύρεται.  Τι επιδιώκει με τις παροχές ; Στόχος είναι να φτωχοποιηθεί η Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό θα έρθει στην επικαιρότητα».

«Με την κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει καμία ελπίδα ο ΣΥΡΙΖΑ να έρθει στην εξουσία» .

Σε ερώτηση σχετικά με τη ΝΟΔΕ δήλωσε πως λειτουργεί με υπηρεσιακή πρόεδρο.

Όσο για τις εκλογές για την ανάδειξη νέων μελών ο κ. Νικολάου τόνισε πως δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμη. Όταν όμως αυτό γίνει θα είναι όπως υπογράμμισε υποψήφιος.

«Όποτε και αν γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές θα είμαι υποψήφιος.  Αυτή την παράταξη την έχω αγαπήσει. Τώρα βλέπω πως η ΝΟΔΕ δεν λειτουργεί.  Μόνο ο Κώστας Γλεντής  προβαίνει σε ανακοινώσεις . Δεν είναι πολιτική η ανάρτηση των  ειδήσεων που  αφορούν τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς.  Αυτό δεν είναι ΝΟΔΕ.  Για  μένα ΝΟΔΕ σημαίνει ένα όργανο δυνατό με αμφίδρομη συζήτηση μεταξύ κόμματος  για τα προβλήματα. Ο σκοπός της Νομαρχιακής είναι άλλος να επικοινωνεί με τα νησιά να παράγει πολιτική. Το θέμα δεν είναι να κάνεις τηλεδιασκέψεις αλλά τις απόψεις σου να τις επικοινωνείς στο λαό», είπε ο κ. Νικολάου αναφέρθηκε στην καλή διακυβέρνηση από τον Κυριακό Μητσοτάκη.

«Είναι ανάγκη να υπάρχει μια ισχυρή νομαρχιακή επιτροπή που να είναι κοντά στον κόσμο να ακούει τα προβλήματα του και να μεταφέρει στην κυβέρνηση για να εφαρμόζονται πολιτικές  στοχευμένες και αποτελεσματικές», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Ο Α. Τσίπρας ήρθε στη Ρόδο να πιει τον καφέ του αλλά να προσέχει πως ομιλεί για την κυβέρνηση της ΝΔ

Δριμεία κριτική στον  πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την επίσκεψη που έκανε και κυρίως για όσα υποσχέθηκε για άλλη

Close