Μ. Ανδρουλάκης : Να εκκενωθούν τα παλαιά σφαγεία άμεσα από τους μετανάστες φωνάζουμε από το 2017 !

Η συνέργεια και η ταχύτητα όλων χρειάζεται πλέον για την εκκένωση  της δομής όπου φιλοξενούνται παράνομοι πρόσφυγες και μετανάστες στα παλαιά σφαγεία. Και αυτό πριν δημιουργηθούν προβλήματα που θα γίνουν αιτία να εκτεθεί η Ρόδος.

Την εκκένωση του χώρου έχει ζητήσει θα πρέπει να σημειωθεί αρκετές φορές ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Μετανάστευσης κ. Στράτος Καρίκης τονίζοντας πως έχει στείλει επιστολές στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  αλλά ανταπόκριση δεν υπήρξε.

Την εκκένωση του χώρου έχει ζητήσει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Μανώλης Ανδρουλάκης από την προηγούμενη δημοτική αρχή το 2017 τότε που στο χώρο έμεναν 20 άτομα .

Μιλώντας στο Notos News και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου κ. Μανώλης Ανδρουλάκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και τόνισε πως άμεσα πρέπει να γίνει εκκένωση των παλαιών σφαγείων καθώς μετά την εμφάνιση κρουσμάτων η κατάσταση επιδεινώνεται.

« Ο καθένας θα μπορούσε να αντιληφθεί πως η κατάσταση στη συγκεκριμένη δομή θα έφθανε στο σημείο να είναι εκτός ελέγχου. Εμείς το έχουμε επισημάνει με κάθε τρόπο. Η δομή αυτή θα έπρεπε να έχει κλείσει από το 2017. Έχει επιτελέσει το ρόλο της και συνέδραμε στις αυξημένες ροές του 2015 και του 2016.  Δεν επιβαρύνθηκε η τοπική κοινωνία. Τώρα όμως η δομή αυτή πρέπει να είναι τελείως κενή. Να δοθεί προς χρήση στην Αστυνομία και το Λιμενικό. Να μένουν δηλαδή ελάχιστα εκεί οι άνθρωποι αυτοί και μετά να φεύγουν στο κέντρο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου κ. Μανώλης Ανδρουλάκης.

Τώρα οι άνθρωποι αυτοί μένουν μόνιμα σχεδόν στη δομή αυτή που συνεχώς επεκτείνεται όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης αφού στήνονται στο πίσω μέρος του παλαιού κτιρίου νέες  σκηνές .

«Στήνονται συνεχώς σκηνές και αυξάνονται τα άτομα που μένουν εκεί. Ο χώρος έπρεπε να  κλείσει να σφραγιστεί να εκκενωθεί και να είναι προς χρήση μόνο από την Αστυνομία και το Λιμενικό για τη διαχείριση των μεταναστών. Τώρα ένα ξέφραγο αμπέλι εδώ και πολύ καιρό. Δεν περιμέναμε να έρθει ο κορονοϊός για να πούμε πως είναι υγειονομική βόμβα .Είναι καζάνι που βράζει και είναι  έτοιμο να εκραγεί. Ζήτημα χρόνου είναι να γίνει η κατάσταση ανεξέλεγκτη. Όσο αποφασίζουν πρέπει να κάνουν κάτι», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Όσο για το ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση τόνισε:

«Έτσι όπως είναι η κατάσταση εκεί δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πρέπει  όλοι να σκύψουμε πάνω από το ζήτημα και να ασχοληθούμε με τη πρέπουσα προσοχή και τον τρόπο που πρέπει και όχι  με λάθος κινήσεις.  Δεν θα πάμε να τους πετάξουμε  έξω  τους ανθρώπους αυτούς.  Αν δεν επιλέξουμε το σωστό τρόπο δηλαδή από εμάς  τις υπηρεσίες ασφαλείας την κεντρική διοίκηση και την αυτοδιοίκηση θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα.  Είχα επισημάνει στην προηγούμενη δημοτική αρχή το 2017 το πρόβλημα. Τότε έμεναν 20 άτομα μόνο στα παλαιά σφαγεία. Θα μπορούσε να κλείσει πολύ εύκολα. Τώρα κατά προσέγγιση είναι 200 -300 άτομα. Έχουμε συνεχώς αφίξεις ο χώρος λειτουργεί σαν μαχαλάς  και η κατάσταση δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη πλέον», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Να σημειωθεί πως οι επιχειρηματίες της περιοχής έχουν προσφύγει στον Εισαγγελέα για το θέμα αυτό όπως δηλώθηκε στο Notos News  ειδικά μετά τα επεισόδια που έγιναν.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *