Μητσοτάκης: Προσφυγικό & μειωμένο Φ.Π.Α. για τα νησιά προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης

Tην ανάγκη άμεσης και δραστικής ενίσχυσης των υπηρεσιών ασύλου στα νησιά του βορείου Αιγαίου, προκειμένου να γίνεται ταχύτερα η απονομή του σε όσους το δικαιούνται και να υπάρξει άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, επεσήμανε σήμερα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στα γραφεία του κόμματος, η κ. Καλογήρου περιέγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πειραιώς, τις δραματικές διαστάσεις που έχει λάβει ξανά -λόγω και των καιρικών συνθηκών- το πρόβλημα της διαβίωσης των προσφύγων στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο. Επέκρινε, δε, την αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση, η οποία -όπως υποστήριξε- φέρει και την αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη του μεταναστευτικού ζητήματος.

Επίσης, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου τόνισε τη σημασία που προσδίδει στο καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά για την οικονομική επιβίωση των κατοίκων τους.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού την ευχαρίστησε για την ενημέρωση, τη διαβεβαίωσε ότι για την επόμενη κυβέρνηση είναι πρώτης προτεραιότητας αυτά τα δύο θέματα. Ακόμη, εξέφρασε στην κ. Καλογήρου την απόλυτη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στην υποψηφιότητά της και τη βεβαιότητά του για την επανεκλογή της στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Ανατροπή με το Netflix και τους χρήστες του -Δείτε τι αλλάζει

Το 2018 ήταν η χρονιά που εκτοξεύτηκε παγκοσμίως η πλατφόρμα του Netflix, αλλά το 2019 αναμένεται να αντιμετωπίσει μεγάλο ανταγωνισμό

Close