Με τέσσερα κρεβάτια θα μείνει η ΜΕΘ αν δεν προσληφθούν γιατροί!

Με τέσσερα κρεβάτια θα  μείνει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Ρόδου, αν δεν προσληφθούν γιατροί  και μάλιστα σύντομα.

Αυτό κατέστησε σαφές μιλώντας στο Νοtosnews και την «Απογευματινή Ενημέρωση» ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Βασίλης Κινούς.

Εδώ και ενάμιση χρόνο η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λειτουργεί  μόνο με τέσσερις γιατρούς.

«Από τη Μονάδα έχουν αποχωρήσει δύο γιατροί από τα προηγούμενα έτη.  Δεν έγινε κάτι ουσιαστικό για την ενίσχυση της ΜΕΘ. Είναι δύσκολο να βρούμε γιατρούς, Είναι τεράστιο  το πρόβλημα για το νοσοκομείο Ρόδου», δήλωσε ο κ Βασίλης Κινούς και πρόσθεσε πως δεν δέχονται οι γιατροί να υπηρετήσουν στο νοσοκομείο Ρόδου.

Αυτό συμβαίνει όπως εξήγησε γιατί ταυτόχρονα με την προκήρυξη για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο Ρόδου βγαίνουν  και άλλες προκηρύξεις ,για  αντίστοιχες προσλήψεις  σε νοσοκομεία που λειτουργούν στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η προκήρυξη για τις προσλήψεις γιατρών  έγινε πριν λίγους μήνες, Μετά ήρθε η πανδημία.

«Ενημερωθήκαμε πως υπέβαλαν αιτήσεις  τρεις γιατροί αλλά δυστυχώς  δεν θα   επιλέξουν το νοσοκομείο γιατί το έχουν στην πέμπτη ή έκτη προτίμηση. Δεν είναι δυνατό να γίνεται προκήρυξη για το ΓΝΡ και ταυτόχρονα να προκηρύσσονται οι ίδιες θέσεις σε  μεγάλα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ. Δεν μπορεί να γίνεται συγχρόνως προκηρύξεις γιατί όλοι προτιμούν τα νοσοκομεία του κέντρου», δήλωσε ο κ. Κινούς και πρόσθεσε πως σημαντικό είναι πως δεν έχουν επιλεγεί τα συμβούλια κρίσης για τις ΜΕΘ.

«Αν η προκήρυξη βγει άγονη να γίνει μια και μοναδική προκήρυξη για το νοσοκομείο Ρόδου ώστε αυτοί που θα υποβάλλουν τα χαρτιά τους να ξέρουν ότι θα έρθουν μόνο στη Ρόδο», είπε ο κ. Κινούς.

Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών ζήτησε και τη βοήθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

«Αν μας ακούει η Περιφέρεια ζητάμε σε αυτές τις ειδικότητες δηλαδή των εντατικολόγων   που τις έχουμε ανάγκη να δοθούν κίνητρα. ¨Όπως γίνεται για την στέγαση και τη σίτιση των ιατρών στα μικρά νησιά», τόνισε ο κ. Κινούς

Ο κ. Κινούς τόνισε πως αν συμβεί  κάτι στον ένα από τους τέσσερις γιατρούς που υπηρετούν στη ΜΕΘ τότε η μονάδα θα κλείσει και το Νοσοκομείο θα υποβαθμιστεί και θα γίνει …Κέντρο Υγείας.

«Είναι δυνατό η Ρόδος να μην  έχει υπερσύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στελεχωμένη σωστά με γιατρούς και νοσηλευτές; Στη ΜΕΘ δουλεύουν μόνο 12 νοσηλευτές. Είναι αδύνατο να συνεχίσουμε να λειτουργούμε  έτσι»,  είπε ο κ. Κινούς και πρόσθεσε πως σε λίγο  καιρό θα είναι αδύνατο να λειτουργούν και οι έξι κλίνες στη ΜΕΘ!

«Αν δεν υπάρξει λύση θα ζητήσουμε είπε ο κ. Κινούς τη μείωση των κλινών που λειτουργούν στη ΜΕΘ. Δεν είναι θέμα πίεσης αλλά δεν πάει άλλο», τόνισε.

Επίσης  θα πρέπει είπε ο κ. Κινούς οι επόμενοι νοσηλευτές που θα προσληφθούν στο ΓΝΡ να τοποθετηθούν στη ΜΕΘ.

Ο κ.Κινούς ξεκαθάρισε πως με το υπάρχον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στη ΜΕΘ δεν θα είναι δυνατή η κάλυψη των όποιων περιστατικών Covid χρειαστούν διασωλήνωση.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
O πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κωστής Ζωγραφίδης σε τηλεδιάσκεψη του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων τη Δευτέρα

O Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου συνεχίζοντας τις δράσεις ενημέρωσης των μελών του, πρόκειται να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη μέσω Zoom την ερχόμενη

Close