Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εργαζόμενοι της Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου- EUROMEDICA

Η Γενική Κλινική Δωδεκανήσου Α.Ε. – EUROMEDICA όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι η μοναδική Ιδιωτική Κλινική στη Ρόδοκαι κατ’ επέκταση σε όλα τα Δωδεκάνησα. Εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς κάθε χρόνο, σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και με άριστα εκπαιδευμένο Ιατρικό,  Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό.

Τα τελευταία 7 χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων η λειτουργία της κλινικής συνεχίζει κανονικά σε όλα τα επίπεδα, και μολονότι σημειώνεται κατακόρυφη αύξησητων ασθενών της καλοκαιρινής περιόδου λόγω της εξυπηρέτησης και των αλλοδαπών τουριστών, οι εκάστοτε διοικήσεις έχουν καταφέρει να καθυστερούν συστηματικά την καταβολή των δεδουλευμένων του προσωπικού. Τα οφειλόμενα διαφέρουν από εργαζόμενο σε εργαζόμενο και κυμαίνονταιαπό 3έως και 11 μήνες.

Πάρα ταύτα, το προσωπικό της κλινικής παρά τις αντίξοες συνθήκες, ούτε μία στιγμή δεν άφησε τους ασθενείς χωρίς την απαιτούμενη προσοχή και φροντίδα.

Η απλήρωτη εργασία οδήγησε σε απόγνωση τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, αλλοίωσε την ομαλή και φυσιολογική ζωή αυτών, επιβαρύνονταςτους με επιπλέον άγχος και ανασφάλεια στην καθημερινότητα τους. Άξιο αναφοράς είναι ότι οι εργαζόμενοι είχαν δεχθεί μείωση μισθού 15% από το έτος 2012, με την δικαιολογία ότι αυτό θα βοηθούσε στην βιωσιμότητα της εταιρείας και θα γινόταν σταδιακά η αποπληρωμή των οφειλών.  Δυστυχώς όμως και αυτό αποδείχθηκε ακόμα ένα ψέμα!

Μετά από 7 χρόνια πιστής εφαρμογής της ίδιας απάνθρωπης πολιτικής από μεριάς της εταιρείας, έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα επιβίωσης των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτήν και ως εκ τούτου η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο.Οφείλει επομένως να δοθεί ένα τέλοςσε αυτό το θέατρο του παραλόγου με δηλώσεις και υποσχέσεις που συνεχώς δεν τηρούνται και αποδεικνύουν τη δικαιολογημένη δυσπιστία του προσωπικού.

Τέλος, να αναφερθεί πως το μόνο που προσδοκούμε είναι η εργασιακή μας ευημερία, που προφανώς τα τελευταία χρόνια δεν συνάδει με την κερδοφορία της εταιρείας. Ζητούμε το τελείως αυτονόητο, να αμειβόμαστε κανονικά και να εξασφαλίσουμε και τις απλήρωτες οφειλές προηγούμενων μηνών.

Προσδοκούμε σε συνεργασία που θα βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και όχι στην μονόπλευρη καταπάτηση των δικαιωμάτων μας! Η υπομονή και η αντοχή μας έχουν πλέον εξαντληθεί.

Αν και αυτή τη φορά, δεν βρούμε ανταπόκριση στα αιτήματα μας, θα προβούμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις!

 

Τα μέλη του Δ.Σ.

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook
Read previous post:
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει την δράση του Συλλόγου “We Love Lindos” Ο Γιώργος Χατζημάρκος συνεχάρη  τον Σύλλογο για την εθελοντική προσφορά του

  Με την πρόεδρο του Συλλόγου "We Love Lindos", Βανέσσα Παπαδημητρίου-Χουίρη, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο Γιάννη Κοκκινογένη, συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης

Close