Μήνυμα από εξωγήινο πολιτισμό; Επιστήμονες κατέγραψαν μυστηριώδες σήμα από τα βάθη του σύμπαντος

Ένα εντυπωσιακά ισχυρό και μυστηριώδες σήμα από τα βάθη του διαστήματος εντόπισαν επιστήμονες του Καναδά.

Σύμφωνα με την ομάδα της καναδικής ομάδας CHIME, το συγκεκριμένο σήμα ήταν ταχείας έκλαμψης (Fast Radio Burst) και είναι μόλις ένα από τα 60 που έχουν καταγράψει οι επιστήμονες τα τελευταία 13 χρόνια.

Η ομάδα CHIME τοποθετεί την πηγή του σήματος σε απόσταση 1,5 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη και εκτιμά ότι δεν προέρχεται από κάποιο κατακλυσμικό γεγονός (έκρηξη σούπερ νόβα κ.ό.κ.).

Από την ίδια ακριβώς τοποθεσία έχουν ληφθεί έξι συνολικά σήματα γεγονός που προβληματίζει την επιστημονική κοινότητα.

«Η ύπαρξη παρόμοιου σήματος το 2012 μας δείχνει ότι δεν είναι κάποιο λάθος στα όργανά μας. Κάτι παράγει αυτές τις επαναλαμβανόμενες εκλάμψεις φωτός, από την ίδια ακριβώς τοποθεσία, για μεγάλο χρονικό διάστημα» ανέφερε η Ινγκριντ Στέρς, αστροφυσικό του British Columbia.

Αλλη επιστημονική ομάδα του Harvard, ωστόσο, το 2017 είχε δώσει μια άλλη ερμηνεία σε αυτά τα σήματα. Συγκεκριμένα, είχε επίσης αποκλείσει την πιθανότητα να προέρχονται από κάποιο κατακλυσμικό γεγονός, τονίζοντας την πιθανότητα να εκλύεται από κάποιον διαστημικό «φάρο» εξωγήινου πολιτισμού.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Ανακαλύφθηκε το φωτεινότερο κβάζαρ στο πρώιμο σύμπαν

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν το πιο φωτεινό αντικείμενο που έχει ποτέ παρατηρηθεί στο νεαρό σύμπαν, όταν αυτό είχε ηλικία μικρότερη του

Close