ΛΕΡΟΣ: Την έλλειψη μεταφραστών στο HotSpot καταγγέλλουν οι Γιατροί

Η Ένωση σε συνέχεια Ανακοίνωσης των μελλών της Ιατρών Υπηρεσίας Υπαίθρου του Κ.Θ-Γ.Ν-Κ.Υ.ΛΕΡΟΥ  της 17/3/2018 εκδίδει το παρακάτω   δελτίο  τύπου.

Στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Κρατικού Θεραπευτηρίου –Γενικού Νοσοκομείου –Κέντρο Υγείας Λέρου, προσέρχεται καθημερινά αρκετά μεγάλος αριθμός μεταναστών και προσφύγων από το τοπικό hotspot . Μέχρι πρότινος η επικοινωνία μεταξύ ιατρού-ασθενούς ήταν εφικτή με την μεσολάβηση επαγγελματιών διερμηνέων της ΜΕΤΑδράσης (Μ.Κ.Ο. δραστηριοποιούμενη στους χώρους «φιλοξενίας»  των προσφύγων.) Από την 1η Μαρτίου 2018 οι διερμηνείς που εξυπηρετούσαν το Νοσοκομείο έχουν αποχωρήσει από το νησί λόγω μη ανανέωσης της σύμβασης τους από τα τέλη 2017. Κατά συνέπεια η περίθαλψη των προσφύγων–μεταναστών έχει καταστεί δυσχερής και δεν υπάρχει η δυνατότητα στοιχειώδους επικοινωνίας με τους ασθενείς μας .

Βασικά συστατικά της αποτελεσματικής περίθαλψης όπως η σωστή λήψη ιστορικού, η σωστή κλινική εξέταση και η σαφής  χορήγηση ιατρικών οδηγιών αναγκαστικά γίνονται με προχειρότητα και ενέχουν τον κίνδυνο λάθους .Η Ένωση επισημαίνει την κρισιμότητα της κατάστασης και την προχειρότητα εκ μέρους του κρατικού μηχανισμού της αντιμετώπισης των προβλημάτων. Αφού δημιουργήθηκαν, μόνιμοι χώροι εγκλωβισμού, που κουμάντο γίνεται από τις Μ.Κ.Ο μετά το πάρτι (που συνεχίζεται με αυξομειούμενη ένταση ) εκατομμυρίων που μοιράστηκαν στις Μ.Κ.Ο η Κυβέρνηση και  ο κρατικός μηχανισμός  αφήνουν τους μετανάστες στην τύχη τους .Εκατομμύρια ευρώ των Ελλήνων εργαζομένων δίνονται κάθε χρόνο σε κάθε λογής Οργάνωση, σε κάποιες δε για να λειτουργούν σαν κυματοθραύστες της λαϊκής δυσαρέσκειας και να προωθούν την πολιτική και ιδεολογία των ιμπεριαλιστικών κέντρων (όπως π.χ ΝΑΤΟ, Ε.Ε  κ.λ.π ) και σε άλλες απλά δίνονται .

lerosnews.gr

Please follow and like us:
onpost_follow 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Read previous post:
Μαγικό φινάλε στο UCI Kos Gran Fondo 2018!

Ο Πολωνός Ντάριους Μίροσλαβ έκοψε πρώτος το νήμα, ξεχώρισαν Παπασταματάκης – Καταπόδης - Φασόη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών της

Close