Κ. Σβύνου: Όλοι θέλουμε να ανοίξουμε το θέμα είναι αν … θα μπορέσουμε

Σε αναμονή των ανακοινώσεων της κυβέρνησης για τον τουρισμό και κυρίως των μέτρων για την στήριξη επιχειρήσεων και  εργαζομένων περιμένουν οι ξενοδόχοι.

Στο τοπίο που έχει διαμορφωθεί  στον τουρισμό εξαιτίας της πανδημίας αναφέρθηκε μιλώντας στο Notosnews και στην  “Απογευματινή  Ενημέρωση” η  πρόεδρος της  Ένωσης Ξενοδόχων Κω και  μέλος του ΞΕΕ κ. Κωνσταντίνα Σβύνου.

«Είναι πολύ σημαντικά αυτά που θα πρέπει  να αποφασιστούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση . Περιμένουμε πολλά. Αναμένουμε  και τις ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων», τόνισε η κ. Σβύνου.

Μέχρι τώρα ελάχιστα είναι  τα στοιχεία που μπορούν να έχουν από τώρα οι ξενοδόχοι για τις πληρότητες στα καταλύματα.

«Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία είναι μη συγκρίσιμες  με πέρσι. Στοιχεία από την έρευνα του ΙΤΕΠ δείχνουν τα αποτελέσματα της πανδημίας αλλά και τις πιθανότητες για  λουκέτα σε ξενοδοχειακές  επιχειρήσεων αν δεν στηριχθούν από την κυβέρνηση», είπε η κ. Σβύνου.

«Αν έχουμε επανεκκίνηση του τουρισμού  αρχές Ιουλίου οι επιχειρήσεις θα αρχίσουν να τζιράρουν 45 ημέρες μετά τις πρώτες αναχωρήσεις των πελατών. Είναι πολλές παράμετροι που θα πρέπει να αποσαφηνιστούν», είπε.

Σε ερώτηση  για τις αγορές από τις οποίες μπορούν οι ξενοδόχοι να αντλήσουν τουρίστες η κ. Σβύνου τόνισε:

«Οι μεγαλύτερες τουριστικές μας αγορές όπως της Γερμανίας και της Αγγλίας είναι εκτός. Εκεί ήδη έχουν δοθεί εντολή στους πολίτες να  μην ταξιδέψουν. Η Ελλάδα έχει αποκτήσει την αξιοπιστία της ξανά όμως.  Αυτό που κατέκτησε θα λειτουργήσει υπέρ  του τουρισμού. Επισκέπτες μπορούμε να αντλήσουμε από χώρες που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν καλά την πανδημία όπως το Ισραήλ, η Κύπρος, η Τουρκία.  Υπάρχει και ο εσωτερικός τουρισμός που μπορεί όμως λίγο να συμβάλει. Για τα ταξίδια σημασία έχουν οι διακρατικές συμφωνίες».

Όσο για το αν υπάρχουν ξενοδόχοι που δεν θέλουν να ανοίξουν  τις επιχειρήσεις τους η κ. Σβύνου είπε ότι στον τομέα υπάρχει μεγάλη ανησυχία.

«Υπάρχει ανησυχία για ενδεχόμενο κρούσμα εντός ή εκτός επιχείρησης.  Κανένα ξενοδοχείο  δεν θα ανοίξει με στόχο το κέρδος αλλά την εξασφάλιση βιωσιμότητας τουλάχιστον . Είναι επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας με ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία.  Μέχρι τώρα δεν μπορούν  να  έχουν στήριξη  όλες οι επιχειρήσεις. Όλοι θέλουμε να ανοίξουμε το θέμα είναι αν θα μπορέσουμε», είπε η κ. Σβύνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Αρχιμανδρίτης Ν. Πόκκιας: Κοινώνησα φορέα του Aids κατέλυσα το υπόλοιπο της θείας Κοινωνίας και δεν έπαθα τίποτε!

Η θεία Κοινωνία είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο δήλωσε στο Notosnews ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Νεκτάριος Πόκκιας με αφορμή την Κοινή Υπουργική Απόφαση

Close