«Κτηματολόγιο Δωδεκανήσου: Αιτήματα και προβλήματα»

Σε συνεννόηση με την ανάδοχο εταιρεία ΟΡΙΟ ΑΕ, από 30/1/2019,  το γραφείο Κτηματογράφησης για τα νησιά της Δωδεκανήσου λειτουργεί στη Δωδεκανησιακή μας Εστία.  Η αποδοχή του σχετικού αιτήματός μας  ικανοποίησε την συντριπτική πλειοψηφία των Δωδεκανησίων της Αττικής, οι οποίοι κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

 

Το ωράριο λειτουργίας του γραφείου σήμερα είναι  από τις 9πμ έως τις 3μμ από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Στην προσπάθειά μας, να συμβάλουμε στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση όλων, έχουμε ζητήσει από την ανάδοχο εταιρεία την λειτουργία του γραφείου, τις απογευματινές ώρες, τουλάχιστον μια ημέρα της εβδομάδας. Επιπλέον, συγκεντρώνουμε τα προβλήματα του λογισμικού προγράμματος, που έχουν καταγραφεί από τους απανταχού συμπατριώτες μας, κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων. Τα εν λόγω προβλήματα σε συνδυασμό με την καθυστέρηση της όλης διαδικασίας λόγω της διαχρονικής υποστελέχωσης των Υποθηκοφυλακείων των νησιών μας, έχουν ως αποτέλεσμα την ολοκλήρωση καταγραφής δικαιωμάτων συμπατριωτών μας σε ποσοστό περίπου 15% από το συνολικό εκτιμώμενο.

      

Λαμβάνοντας υπόψη  όλα τα παραπάνω αναφερόμενα και στην προσπάθειά μας, για ουσιαστική συμβολή στην βελτίωση της διαδικασίας συγκέντρωσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών καθώς και της υποβολής αυτών, αναλαμβάνουμε μια σειρά πρωτοβουλιών και ενημέρωσης όλων των εμπλεκομένων για:

  • βελτίωση του λογισμικού προγράμματος του Κτηματολογίου
  • αντιμετώπιση διαχρονικής υποστελέχωσης των Υποθηκοφυλακείων των νησιών μας
  • μη επιβολή επιπλέον επιβάρυνσης (προστίμου) σε όσους καταθέσουν εκπρόθεσμα της δηλώσεις τους, γιατί αντικειμενικά οι σημερινά παρατηρούμενες καθυστερήσεις υποβολής δηλώσεων, δεν οφείλονται,  σε μεγάλο ποσοστό, στους ίδιους.
  • συνέχιση της λειτουργίας του μοναδικού γραφείου Κτηματογράφησης, στον Πειραιά, όπου κατοικεί η συντριπτική πλειοψηφία των Δωδεκανησίων της Αττικής.

 

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Υψηλάντου 143-145, 18535 ΠΕΙΡΑΙΑΣ  ΤΗΛ. 6981156333

Email: yianfrag@otenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Δωδεκανησιακή Μέλισσα, εκδήλωση Τσικνοπέμπτης

Close