Κριτική στον υπουργό Τουρισμού από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Kριτική στον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη ασκεί με ανακοίνωση η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αναφορά του για το άνοιγμα του τουρισμού και  κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή  για την κύρωση της συμφωνίας Ελλάδας Τσεχίας.

Αναλυτικά η  ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Οι δηλώσεις του Υπουργού Χ. Θεοχάρη για το άνοιγμα του τουρισμού, για ακόμη μία φορά δείχνουν ότι η κυβέρνηση κρατάει αποστάσεις από την πραγματικότητα. Αν και ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την υπερηφάνια του για το σχέδιο της κυβέρνησης, όπου όπως αναφέρει ο ίδιος εφαρμόστηκε με ακρίβεια, αυτό δεν είναι φανερό στην τοπική κοινωνία, εκτός και αν το σχέδιο στο οποίο αναφέρεται ο είναι η παντελής έλλειψη σχεδίου.

Εξαρχής δεν απαιτούνταν αρνητικό τέστ COVID-19 για να εισέλθουν οι τουρίστες στην χώρα, πράγμα το οποίο συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα και ας διατυμπανίζει η κυβέρνηση την ατομική ευθύνη, ρίχνοντας ευθύνες στους νέους αλλά και γενικότερα στους πολίτες, οι οποίοι διατήρησαν άριστη στάση όσον αφορά τα υγειονομικά πρότυπα. Δεν υπήρξε καμία ουσιαστική οικονομική στήριξη στους εργαζομένους αλλά και τους μικρομεσαίους προκαλώντας έτσι πίεση και αναταραχή στην καθημερινή ζωή της τοπικής κοινωνίας αλλά και γενικότερα των νησιών που βασίζονται στον τουρισμό, καθώς γνωρίζουν ότι ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι  δύσκολος.

Ζητάμε αμέσως από την κυβέρνηση να σταματήσει τον συνεχή εμπαιγμό της προς τον κόσμο του τουρισμού και την εκπόνηση ενός σοβαρού σχεδίου για την οικονομική στήριξη των εργαζομένων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον κλάδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο στη Ρόδο

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός και για αύριο, 5 Σεπτεμβρίου, σε πέντε περιφέρειες, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που

Close