ΚΚΕ: Κρούσμα κορονοϊού στη ΔΕΗ Νότιας Ρόδου ποια μέτρα ελήφθησαν;

Το θέμα που αφορά το περιστατικό με κρούσμα κορονοιού  στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδου θέτει το ΚΚΕ καταγγέλοντας ότι  ο ΕΟΔΥ  απάντησε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και επομένως δεν θα μεταβεί κλιμάκιο για έλεγχο.  Και παρόλο που η ΔΕΗ κάλεσε  ιδιωτική επιχείρηση υγείας να πραγματοποιήσει τεστ στο εργοστάσιο το ΚΚΕ θεωρεί πως και αυτή η απόφαση δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Σε έναν ακόμη μεγάλο εργασιακό χώρο διαγνώσθηκε εργαζόμενος θετικός στον COVID-19, αυτήν την φορά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Νότια Ρόδο. Αυτό το περιστατικό προστίθεται σε τόσα άλλα σε όλη την χώρα και αποδεικνύει πως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βαριές ευθύνες για την εξάπλωση του ιού στους εργαζόμενους των μεγάλων επιχειρήσεων.

Στις μεγάλες επιχειρήσεις του νησιού μας, όπως ξενοδοχεία, αεροδρόμιο, εργοτάξια αλλά και στα εργοστάσια της ΔΕΗ, οι έλεγχοι αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας από την εργοδοσία είναι ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι.

Η έλλειψη ελέγχων στους χώρους δουλειάς δεν είναι φυσικά νέο φαινόμενο. Οι υποστελεχωμένες επιθεωρήσεις, η έλλειψη τεχνικής επιθεώρησης εργασίας στη Ρόδο, έχουν δώσει αέρα στα πανιά των μεγαλοεπιχειρηματιών να δρουν ασύδοτα και ανεξέλεγκτα.

Ιδιαίτερα με την πανδημία όμως ,αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η ανάγκη να εξασφαλιστεί η προστασία της υγείας και ασφάλειας στην εργασία, συνεπώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί χρειάζονται ενίσχυση και όχι διάλυση που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως ο ΕΟΔΥ σε τηλεφωνική επικοινωνία τους απάντησε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και επομένως δεν θα μεταβεί κλιμάκιο για έλεγχο.

Η διοίκηση της ΔΕΗ ωστόσο, μάλλον θεωρεί την κατάσταση επικίνδυνη και έτσι καλεί ιδιωτική επιχείρηση υγείας να πραγματοποιήσει τεστ στο εργοστάσιο.

Ο εργαζόμενος που νοσεί, είναι γονιός μαθητών του δημοτικού σχολείου Γενναδίου. Παρ’ όλο που έχει γίνει από την πρώτη στιγμή γνωστό, δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως όλα λύνονται μόνο με την χρήση μάσκας στα σχολεία, όμως τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλη την χώρα δείχνουν ότι αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Φυσικά το Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου εξακολουθεί να παραμένει γυμνό από προσωπικό, αδυνατώντας να συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ακριβώς δίπλα όμως από το ιατρείο, ιδιωτική εταιρία υγείας διαφημίζει ότι πραγματοποιεί τεστ στην περιοχή.

Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τις μάσκες και την ατομική ευθύνηγια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Κατηγορεί το λαό και τη νεολαία, αλλά δεν έχει πάρει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Τέτοιος είναι ο ρόλος και ορισμένων τοπικών παραγόντων εδώ στη Νότια Ρόδο, που πασχίζουν να υπερασπιστούν την πολιτική της στα χωριά μας. Ο λαός βέβαια έχει μάτια και βλέπει.

Απαιτούμε εδώ και τώρα μόνιμες προσλήψεις στο Π.Ι. Γενναδίου, δωρεάν τεστ στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, στα σχολεία και όπου αλλού χρειάζεται με ευθύνη του κράτους, πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του Νοσοκομείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Ερωτήματα του τέως δημάρχου Φ. Χατζηδιάκου για τη μη αξιοποίηση του συγκροτήματος της Ν. Αγοράς και τις παρατάσεις μίσθωσης δημοτικών ακινήτων

Σειρά ερωτημάτων για την μη αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος της Νέας Αγοράς και  τις παρατάσεις της μίσθωσης δημοτικών ακινήτων θέτει

Close