Κινητοποίηση εργαζόμενων στα ξενοδοχεία έξω από τον ΟΑΕΔ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα η κινητοποίηση εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό στον ΟΑΕΔ της Ρόδου, που οργάνωσε η νεοϊδρυθείσα Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του κλάδου.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Κώστας Γιαννόπουλος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα. Περιέγραψε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί που η οικονομία του είναι δεμένη με τον τουρισμό.

Στα σπίτια των εργαζομένων του κλάδου δεν έχει μπει εισόδημα από τις αρχές Απρίλη και οδηγούνται στην εξαθλίωση. Πρόσφατο είναι το περιστατικό της λιποθυμίας από την πείνα παιδιού συναδέλφου, αλλά και πολλών άλλων περιπτώσεων που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Το αίτημα της κινητοποίησης ήταν έκτακτη επιδότηση 1.200 ευρώ, δηλαδή δύο ακόμη μήνες επιδότηση ύψους 600 ευρώ, με βάση το 80% του κατώτερου μισθού που διεκδικεί το εργατικό κίνημα (751 ευρώ).

Ακολούθησε συνάντηση με τη διευθύντρια όπου παραδόθηκε υπόμνημα για να διαβιβαστεί στον διοικητή του ΟΑΕΔ.

Η διευθύντρια από την πλευρά της ενημέρωσε ότι αυτές τις μέρες, τέλη Ιούνη, γίνεται προσπάθεια να προετοιμαστεί η πληρωμή της παράτασης της επιδότησης σε αυτούς που έληξε το επίδομά τους τον Μάη.

Ενημέρωσε επίσης ότι οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ δεν γνωρίζουν ακόμα πώς και σε ποιους θα δοθεί η τρίμηνη επιδότηση (Ιούνιος – Ιούλιος – Αύγουστος), αφού σύμφωνα με τα όσα ισχύουν ως τώρα θα ενταχθούν στην επιδότηση μόνο στενά οι εργαζόμενοι του επισιτιστικού – τουριστικού κλάδου, αποκλείοντας όλους τους υπόλοιπους.

Τέτοιες περιπτώσεις είναι οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο, σε εμπορικά καταστήματα, σε άλλες επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν μεγάλο αριθμό εργαζομένων εποχικά.

Ακόμα λοιπόν και αυτά τα ψίχουλα που δεν αρκούν για τα στοιχειώδη, με τόσους αστερίσκους, εξαιρούν στην πραγματικότητα πολλές χιλιάδες εργαζομένων.

Η Επιτροπή Αγώνα, ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους, ξεκαθάρισε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, γιατί άλλος δρόμος δεν υπάρχει, ενώ θα παλέψουν να συντονίσουν τη δράση τους και με τους εργαζόμενους στον τουρισμό από άλλα νησιά ή περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα αποφασίστηκε η επόμενη κινητοποίηση να είναι την Τετάρτη 1η Ιούλη στις 12 μ. στο δήμο, με αίτημα να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη όλοι οι άνεργοι ή οι ενταγμένοι στο μηχανισμό στήριξης για όσο καιρό διαρκεί η κρίση.

Τέλος, η Επιτροπή ενημέρωσε ότι θα ανακοινώσει συγκεκριμένες περιοχές και ημερομηνίες που θα προσφέρει βοήθεια στους εργαζόμενους του κλάδου για να υποβάλουν τις αιτήσεις ένταξης στην αναστολή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Φωτιά δίπλα στο 2ο Γυμνάσιο επί της Ρόδου Λίνδου

Φωτιά άναψε σήμερα το απόγευμα από άγνωστη αιτία σε χώρο που βρίσκεται δίπλα από το 2ο Γυμνάσιο Ρόδου ( Κεραμικός).

Close