ΚΙΝΑΛ: Τα μέτρα προστασίας από την πανδημία να είναι οριζόντια

“Τα μέτρα προστασίας από την πανδημία πρέπει να εφαρμόζονται οριζόντια, αν το ζητούμενο είναι πραγματικά η αποτροπή μετάδοσης της και όχι ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνίδι, που τουλάχιστον στις μέρες μας καθίσταται άκρως επικίνδυνο.Ο κόσμος έχει ανάγκη προστασίας και όχι επικίνδυνο και ανεύθυνο εφησυχασμό – Ο κόσμος πρέπει να στηριχθεί με κάθε μέσο, τόσο υγειονομικά, όσο και οικονομικά”, επισημαίνει με ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής .

Αναλυτικά στην ανακοίνωση  της ΝΕ του Κινήματος Αλλαγής  αναφέρονται τα ακόλουθα:

Για ακόμη μια φορά τα λόγια με τις πράξεις δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση και οι τοπικοί άρχοντες αντί να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα μπερδεύουν με τις πράξεις και τις συμπεριφορές τους  τον κόσμο.

Παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Χάλκη και στη Ρόδο, ότι τα μέτρα προστασίας εφαρμόζονται μόνο στις επίσημες συσκέψεις (παρουσία ΜΜΕ βεβαίως), ενώ στις κοινωνικές εκδηλώσεις μάλλον δεν χρειάζονται (ίσως γιατί ΜΜΕ δεν υπάρχουν επισήμως, αλλά στην εποχή μας οτιδήποτε σε δημόσια θέα καταγράφεται και γίνεται γνωστό). Εκτός και αν στις κοινωνικές εκδηλώσεις των τοπικών αρχόντων η μετάδοση του Κορωνοιού είναι μηδενική και μόνο οι επίσημες συσκέψεις (εμφανίσεις) χαρακτηρίζονται από υψηλό βαθμό  επικινδυνότητας.

Τα μέτρα προστασίας από την πανδημία πρέπει να εφαρμόζονται οριζόντια, αν το ζητούμενο είναι πραγματικά η αποτροπή μετάδοσης της και όχι ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνίδι, που τουλάχιστον στις μέρες μας καθίσταται άκρως επικίνδυνο. Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα στις κάμερες δεν προσφέρουν κάτι στον αγώνα που δίνει σήμερα η Ελληνική κοινωνία, παρά μόνο σύγχυση στους συμπολίτες μας, που με αγωνία περιμένουν σοβαρές κινήσεις από ένα κράτος που καλείται να εκτελέσει την αποστολή του με υπευθυνότητα, επιτέλους. Ειδικά τώρα, που ο Καθηγητής κ. Τσιόδρας κρούει  ξανά των κώδωνα του κινδύνου, οι πολιτικοί πρέπει να αφήσουν κατά μέρος την όποια μικροπολιτική σκοπιμότητα.

Ο κόσμος έχει ανάγκη προστασίας και όχι επικίνδυνο και ανεύθυνο εφησυχασμό – Ο κόσμος πρέπει να στηριχθεί με κάθε μέσο, τόσο υγειονομικά, όσο και οικονομικά. Να στηριχθούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη.

Ελπίζουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του με την επίσκεψη του στη Χάλκη και την ονοματοδοσία του πολυδύναμου ιατρείου της Χάλκης σε “πολυδύναμο ιατρείο Δημήτριος Κρεμαστινός”, θα αναγνωρίσει και στην πράξη τους αγώνες και την προσφορά του ΠαΣοΚ και των στελεχών του στον χώρο της υγείας, όχι με φιέστες αλλά με πραγματική ενίσχυση και αναδιάρθρωση του ΕΣΥ. Η θεμελίωσή του ΕΣΥ  υπήρξε μια από τις πλέον εμβληματικές μεταρρυθμίσεις της πρώτης κυβέρνησης του ΠαΣοΚ, ενισχύοντας τότε, πραγματικά την υγειονομική περίθαλψη των νησιών μας και  στηρίζοντας ουσιαστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει έτοιμη την πρόταση του για ένα  σύγχρονο, λειτουργικό Εθνικό Σύστημα Υγείας με καθολική κάλυψη του πληθυσμού, υπό τον έλεγχο του Δημοσίου, με αιχμή του δόρατος μια αποτελεσματική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Ξεκινούν τα έργα βελτίωσης – ασφάλειας του επαρχιακού οδικού δικτύου Κέας και Κύθνου

  Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο   Ανταποκρινόμενος στην αναγκαιότητα βελτίωσης και αναβάθμισης της ασφάλειας του οδικού δικτύου

Close