ΚΙΝΑΛ: Πραγματική στήριξη ζητούν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και όχι ελεημοσύνη!

Με κοινή ανακοίνωση τους οι τομείς Νησιωτικής Πολιτικής και  Αλληλεγγύης του Κινήματος Αλλαγής ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για όσα γίνονται σε βάρος των εργαζομένων  .

«Οι εποχικά εργαζόμενοι δεν ζητούν καμία ελεημοσύνη, ούτε την ‘επιλεκτική’ εύνοια του πρωθυπουργού! Απαιτούν να λάβουν το ειδικό επίδομα 2 μηνών καθώς πέρασε ο Μάιος και ο Ιούνιος και δεν έχουν λάβει τίποτα!!», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε .. άνθρακας ο θησαυρός των  534€ (!!) για τους άνεργους ξενοδοχοϋπαλλήλους, οι οποίοι περνάνε δύσκολες στιγμές καθώς ούτε δουλειά έχουν, αλλά ούτε λαμβάνουν το επίδομα ειδικού σκοπού που έχει ψηφιστεί στη βουλή!!

Η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τους εργαζόμενους, αναβάλλοντας συνεχώς την καταβολή του επιδόματος.  Για ποιό λόγο άραγε;

Οι εποχικά εργαζόμενοι δεν ζητούν καμία ελεημοσύνη, ούτε την ‘επιλεκτική’ εύνοια του πρωθυπουργού! Απαιτούν να λάβουν το ειδικό επίδομα 2 μηνών καθώς πέρασε ο Μάιος και ο Ιούνιος και δεν έχουν λάβει τίποτα!!

Η ΝΕ ν. συγκροτήματος Δωδ/σου και οι τομείς  νησιωτικής πολιτικής και αλληλεγγύης του Κινήματος Αλλαγής, στηρίζουμε εμπράκτως τα δίκαια αιτήματα του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου!

Ζητούμε από την κυβέρνηση  να  σταματήσει  την κοροϊδία και να λειτουργήσει   με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να προβεί άμεσα στις εξής ενέργειες:

  • Την άμεση καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.
  • Την επιδότηση των εποχιακά εργαζομένων που δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στην επιδοτούμενη ανεργία, μετά το τέλος της περσινής τουριστικής περιόδου (2019).
  • Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο για όλους τους εποχικά εργαζόμενους που δεν επιδοτήθηκαν για αυτούς τους μήνες.
  • Την επιδότηση της ανεργίας όλων των εποχιακά εργαζομένων, έως την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων το 2021, άνευ όρων και προϋποθέσεων.

Επίσης, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για:

  • Την αναστολή καταβολής δόσεων δανείων και ρυθμίσεων στην εφορία.
  • Τη μείωση ενοικίου όλων των εποχιακά εργαζομένων και ανέργων.

Τέλος, να σταματήσουν άμεσα όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, οι εντολές για διακοπή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Επιτέλους, να μπει ένα τέλος στον εμπαιγμό στους εργαζομένους στους κλάδους του τουρισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Η κοροϊδία και η αναλγησία έχουν όρια, μεγάλη συγκέντρωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων αύριο έξω από την Περιφέρεια !

Στο αέρα χιλιάδες εργαζόμενοι που συνωστίστηκαν χθες στο Εργατικό Κέντρο για να υποβάλλουν στα στοιχεία τους στην ειδική πλατφόρμα   και

Close