ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. ΤΖΑΝΕΤΗ για λύση στα νησιά.

Με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Τζανετή και Υπηρεσιακά στελέχη συναντήθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός.

Παρών στην συνάντηση ήταν και ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Κω κ. Νεκτάριος Γεωργαντής.
Συζητήθηκε και αποφασίστηκε η ενίσχυση του ΕΚΑΒ στην Κω και με νέα προκήρυξη αλλά και με άλλους τρόπους με στόχο την λειτουργία 2ου ασθενοφόρου.

Συζήτηση έγινε και για την Κάλυμνο αλλά και για τα 5 νησιά της Δωδεκανήσου που υπάρχει ΕΚΑΒ (Ρόδος, Κως, Κάλυμνος, Λέρος, Κάρπαθος).

Προγραμματίστηκε περιοδεία του κ. Προέδρου στα νησιά με κλιμάκιο του ΕΚΑΒ.
Αξιοσημείωτη και ελπιδοφόρα για την επίλυση των προβλημάτων είναι η φιλοσοφία του νέου Προέδρου για αξιοποίηση των ντόπιων δυνάμεων από φορείς όπως π.χ. Τοπική Αυτοδιοίκηση, που μπορούν να διαθέτουν υπαλλήλους εκπαιδευμένους ώστε να καλύπτουν κενά όταν αυτά υπάρχουν.

Θα γίνουν προς τούτο εκπαιδευτικά σεμινάρια.
Σημαντική είναι επίσης η συνεργασία ΕΚΑΒ με τα νοσοκομεία (και την διάθεση νοσηλευτών). Θα δρομολογηθούν λύσεις για τα όποια θεσμικά προβλήματα υπάρχουν. Οι λύσεις αυτές ενισχύουν την παρουσία του ΕΚΑΒ ιδιαίτερα σε νησιά που παρουσιάζουν μεγάλες και απότομες αυξομειώσεις του πληθυσμού τους λόγω τουρισμού.

Τονίστηκε επίσης η βελτίωση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ τα τελευταία χρόνια παρά τα προβλήματα που υπάρχουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΙΚΗΣ : ‘’ 4 κινήσεις που μπορεί να κάνει ο Δήμος την επόμενη μέρα για να στηρίξει τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του τουρισμού.’’

Η ΝΕΑ ΜΕΡΑ και ο υπ.Δήμαρχος Στράτος Καρίκης αποδεικνύουν κάθε μέρα ότι έχουν πρόγραμμα δυνατό για τη Ρόδο. Η παρουσίαση

Close