Και στις αεροπορικές μεταφορές, πέρα των ακτοπλοϊκών, επεκτείνεται το Μεταφορικό Ισοδύναμο από τις 20 Μαΐου.

Και στις αεροπορικές μεταφορές, πέρα των ακτοπλοϊκών, επεκτείνεται το Μεταφορικό Ισοδύναμο από τις 20 Μαΐου.

Γίνεται έτσι ακόμα ένα σημαντικό βήμα από την κυβέρνηση της Αριστεράς για την άμβλυνση των συνεπειών της νησιωτικότητας, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται η ισότιμη μεταχείριση των νησιωτών για τις μετακινήσεις τους από και προς την ηπειρωτική χώρα αλλά και στα γύρω νησιά.

Πλέον το κόστος μετακίνησής των κατοίκων των νησιών, και με τις αεροπορικές εταιρείες, εξισώνεται με το κόστος που ισχύει στα μέσα χερσαίας μαζικής μεταφοράς για την αντίστοιχη απόσταση, αφού προβλέπεται η επιστροφή στους ταξιδιώτες και στις επιχειρήσεις ποσό αντίστοιχο με το κόστος μετακίνησης με πλοίο σε εσωτερική καμπίνα β΄ θέσης.

Ενδεικτικά,  το ποσό που επιστρέφεται στους νησιώτες μας με τη χρήση του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε αερομεταφορές είναι:

ΑΠΟ – ΠΡΟΣ

(και αντίστροφα)

ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΜΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ

(ποσό επιστροφής)

ΛέροςΑθήνα44,09
ΚάλυμνοςΑθήνα41,18
ΑστυπάλαιαΑθήνα42,38
ΚωςΑθήνα38,78
ΚωςΘεσσαλονίκη41,77
ΚωςΗράκλειο37,2
ΡόδοςΚως22,27
ΡόδοςΑθήνα36,53
ΡόδοςΘεσσαλονίκη46,65
ΡόδοςΗράκλειο24,43
ΡόδοςΚάσος27,95
ΚάρπαθοςΑθήνα41,66

 

Επίσης, η μέχρι στιγμής πιλοτική εφαρμογή του μέτρου για την επιδότηση μεταφοράς καυσίμων σε 34 μικρά νησιά, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι τιμές στα πρατήρια των συγκεκριμένων νησιών στα επίπεδα των πρατηρίων της Αττικής,  επεκτείνεται στο σύνολο της νησιωτικής χώρας από 1/1/2020.

Τέλος, με το Μεταφορικό Ισοδύναμο δημιουργούνται επιπλέον αναπτυξιακές ευκαιρίες για τον τόπο μας, αφού οι επιχειρήσεις των νησιών εξασφαλίζουν τη μείωση των δαπανών τους για τις μεταφορές από και προς τις έδρες τους, βοηθώντας έτσι ώστε τα τοπικά προϊόντα να γίνουν πιο ανταγωνιστικά και να διεκδικήσουν υπό καλύτερες προϋποθέσεις μια θέση στις μεγαλύτερες αγορές.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη μεγάλη θεσμική τομή του Μεταφορικού Ισοδύναμου κάνει πράξη τις εξαγγελίες της, υλοποιώντας ουσιαστικές νησιωτικές πολιτικές.

Αποδεικνύει καθημερινά στην πράξη ποιος νοιάζεται, αγωνίζεται και νομοθετεί προς όφελος των νησιών της χώρας μας και των κατοίκων τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Σε πανηγυρικό κλίμα η τελετή έναρξης λειτουργίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στην Κρήτη

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο της Κρήτης η επίσημη τελετή έναρξης της λειτουργίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Η

Close