Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου για τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού

Υπάρχει διάχυτος προβληματισμός από πολλούς συμπολίτες μας, σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν, προκειμένου να δηλώσουν Οικογενειακό Ιατρό.

Ο αυταρχικός τρόπος της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας που προσεγγίζει το κρίσιμο ζήτημα του Οικογενειακού Ιατρού, οδηγεί την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε αδιέξοδο και τους πολίτες σε απόγνωση.

Το βέβαιο είναι πως δεν επαρκεί ο αριθμός των Οικογενειακών Ιατρών ώστε να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός του νησιού. Ενδεικτικά για το νησί της Ρόδου οι Οικογενειακοί Ιατροί που υπηρετούν στις δημόσιες δομές  δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε το 1/2 του πληθυσμού.

Στα υπόλοιπα μικρά νησιά δεν υπάρχει κανένας ειδικευμένος ιατρός ώστε να μπορούν να τον δηλώσουν οι πολίτες.

Στη δε Κάρπαθο υπάρχει σοβαρή υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας και οι ιατροί που υπηρετούν εκεί, απειλούν με παραίτηση λόγω συχνών αποσπάσεων τους στην Κάσο και εξαιτίας μεγάλου φόρτου εργασίας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου διαβεβαιώνει τους πολίτες των νησιών ευθύνης του, ότι θα συνεχίσουν να εξετάζονται από όλους τους συναδέλφους, ασχέτως της εγγραφής τους σε Οικογενειακό Ιατρό.

Προς αποφυγή παρερμηνειών επισυνάπτουμε σχετικό έγγραφο το οποίο θα βρίσκεται αναρτημένο σε όλα τα ιατρεία των μελών μας.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να επαναπροσδιορίσει τη στάση του για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το θεσμό του  Οικογενειακού Ιατρού, ούτως ώστε  ΟΛΟΙ οι πολίτες να μπορούν να δηλώσουν Οικογενειακό Ιατρό της εμπιστοσύνης τους χωρίς φραγμούς και προϋποθέσεις.

Για τον Ι.Σ.Ρ

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γενικός Γραμματέας
Ηλίας Ι. Τσέρκης                                           Μιχαήλ Ν. Βολονάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις στην Ανακρίτρια Ρόδου Θα ακολουθήσει εξέταση κατ’ αντιπαράσταση

Ολοκληρώθηκαν οι μαραθώνιες καταθέσεις που έδωσαν στην Ανακρίτρια Ρόδου οι δύο φερόμενοι ως δράστες της στυγερής δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης

Close