Θα συνεχιστούν οι αγώνες από τους συνταξιούχους του νησιού

Υπηρεσίες υγείας και τέλη λογαριασμών συζητήθηκαν στη γενική συνέλευση των μελών του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου, που πραγματοποιήθηκε χθες στο νησί μας.

Στη συνέλευση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη του σωματίου και για ζητήματα που αφορούν τις συντάξεις, τα επιδόματα αλλά και τις γενικότερες διεκδικήσεις του κλάδου.

Μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου αμέσως μετά το τέλος της συνέλευσης τόσο η πρόεδρος του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου Γεωργία Φαρμακίδου όσο και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τόνισαν ότι οι αγώνες για τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων θα συνεχιστούν καλώντας τους να μην καταφεύγουν σε επιτήδειους για την κατάθεση αγωγών.

Ειδικότερα η κ. Φαρμακίδου δήλωσε χτες ότι τα θέματα υγείας είναι άκρως σημαντικά για το σωματείο καθώς, όπως είπε, από έρευνα που έγινε στο νοσοκομείο μας διαπιστώθηκε ότι υπάρχει έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και μεγάλο μέρος του εξοπλισμού είναι χαλασμένος με αποτέλεσμα να στέλνονται οι ασθενείς σε ιδιώτες και να πληρώνουν από 50 έως 200 ευρώ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά το οφθαλμολογικό τμήμα που δέχεται μεγάλο αριθμό ασθενών.

Για το λόγο αυτό ζήτησε τη στήριξη των πολιτών, προσθέτοντας ότι χωρίς αγώνα τίποτα δε γίνεται, ενώ σε μήνυμά της προς τους συνταξιούχους τους κάλεσε να διεκδικούν συνειδητά τα αιτήματά τους.

Επίσης αναφέρθηκε και στα δημοτικά τέλη τα οποία όπως τόνισε πληρώνουν άδικα και αφορούν τόσο στο τιμολόγιο της ΔΕΗ όσο και στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΡ. «Είναι περισσότερο τα πάγια και τα δημοτικά τέλη από ό,τι ο ίδιος ο λογαριασμός. Εμείς αυτό το θεωρούμε άδικο για όλους αλλά πολύ περισσότερο για τους χαμηλοσυνταξιούχους και για εργαζόμενους που παίρνουν λίγα χρήματα. Θα ζητήσουμε να καταργηθούν εντελώς τουλάχιστον από κάποιες ομάδες πολιτών» κατέληξε η κ. Φαρμακίδου, η οποία παράλληλα εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι εδώ και ένα μήνα το σωματείο έχει ζητήσει συνάντηση με το δήμαρχο Ρόδου, αλλά δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να τους δεχτεί.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, αναφέρθηκε αναλυτικά στις περικοπές των συντάξεων κύριων επικουρικών και στα προβλήματα στην υγεία τα οποία όπως τόνισε είναι αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων. Πάντως υπογράμμισε ότι το συνταξιουχικό κίνημα είναι ένα καλά οργανωμένο κίνημα και έχει πραγματοποιήσει πολύ μεγάλες κινητοποιήσεις στη χώρα.

Μιλώντας για τα αιτήματα των συνταξιούχων ο κ. Κουμπούρης αφού διαβεβαίωσε ότι ο αγώνας δεν αφορά μόνο τους ίδιους αλλά και τα παιδιά τους, δήλωσε μεταξύ άλλων:  «διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, ό,τι πληρώσαμε σε όλη μας τη ζωή, δεν το χρωστάμε σε κανέναν δανειστή το έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό σε όλους. Από τα ασφαλιστικά μας ταμεία “κουρεύτηκαν” χρήματα και σήμερα συνεχίζονται οι ίδιες πολιτικές στην ίδια κατέυθυνση και ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες αλλά όχι τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Κάναμε συνάντηση με την κυβέρνηση, καταθέσαμε τα αιτήματά μας και περιμένουμε απάντηση. Επίσης ξεκαθαρίσαμε ότι πρέπει να αποδώσουν αναδρομικά ό,τι αυθαίρετα έχει κατακρατηθεί.

Γι’ αυτό καλούμε τους συνταξιούχους να μην τρέχουν σε μεγαλοδικηγορικά γραφεία και επιτήδειους και να μην κάνουν αγωγές πληρώνοντας χρήματα, καθώς ό,τι είναι να αποδοθεί, θα αποδοθεί με τους αγώνες μας. Λύσεις στα προβλήματα δίνουν οι αποφάσεις των κυβερνήσεων».

Πηγή Ροδιακή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Η κοινωνία που θέλει η ΝΔ είναι μια τρομακτική δυστοπία* Ερωτήματα για όλους μας

Καθώς η ΝΔ προχωράει στην υλοποίηση του προγράμματός της γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι τα πλήγματα που θα επιφέρει

Close