Η 8 Μαρτίου είναι η επέτειος αγώνων των γυναικών ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου και μέλους του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κ. Χαράλαμπου Κόκκινου

Η 8η Μαρτίου είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και συμβολίζει τις προσπάθειες και τους αγώνες που πραγματοποίησαν οι γυναίκες για να βελτιώσουν την κοινωνική και εργασιακή τους θέση και να κατοχυρώσουν το δικαίωμα ψήφου.

Η 8η Μαρτίου επιλέχθηκε να είναι ημερομηνία εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, διότι την ίδια ημέρα το 1957 οι εργάτριες στις κλωστοϋφαντουργίες της Νέας Υόρκης ξεσηκώθηκαν ζητώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, να σταματήσουν οι ανισότητες, οι διακρίσεις και ο ρατσισμός. Οι αγώνες αυτοί σηματοδοτήθηκαν από θυσίες, αλλά και επιτυχίες.

Σήμερα τιμούμε όλες εκείνες τις γυναίκες που άνοιξαν δρόμους και κατέθεσαν τη δική τους «σφραγίδα»: στην οικογένεια, στην κοινωνία, στην επιστήμη, στις τέχνες και στα γράμματα και στην πολιτική. Τιμούμε και στηρίζουμε όλες εκείνες τις γυναίκες που κάτω από δύσκολες συνθήκες συνεχίζουν τις προσπάθειες και τους αγώνες για να στηρίξουν τα παιδιά τους, την κοινωνία και να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Τιμούμε τις Ελληνίδες γυναίκες που σήμερα, στην Ελλάδα των μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας βρίσκονται αντιμέτωπες με την ανεργία, την απουσία κοινωνικών δομών για τη φροντίδα παιδιών, τις αδικίες του νέου ασφαλιστικού και τα αυξημένα κρούσματα βίας.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους και τις έντιμες και συνεπείς προσπάθειές τους.

Συμπαραστεκόμαστε όλοι στον αγώνα τους στηρίζοντας τις διεκδικήσεις τους για:

  • προστασία της μητρότητας
  • ίση αμοιβή για ίση εργασία
  • κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας
  • πραγματική δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία
  • παροχή παιδικών κατασκηνώσεων
  • δωρεάν παιδικούς σταθμούς στους χώρους εργασίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Roads to Rhodes Marathon 2019 – 14 Aπριλίου

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου, της κορυφαίας αθλητικής εκδήλωσης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου

Close