FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Η. Τσέρκης : Συνδετικός κρίκος της κυβέρνησης με την κοινωνία πρέπει να είναι οι κομματικές οργανώσεις της ΝΔ

Στο  ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίζουν τα στελέχη   και οι  κομματικές οργανώσεις της ΝΔ αναφέρθηκε μιλώντας στο Notos News και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής της ΝΔ και πρόεδρος του ΙΣΡ κ. Ηλίας Τσέρκης.

Αφορμή για την συζήτηση αποτέλεσε το θέμα των εσωκομματικών εκλογών που θα αναβληθούν  για το καλοκαίρι του 2021 πιθανότατα.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσέρκης  ο ρόλος των κομματικών οργανώσεων είναι συγκεκριμένος και έχει να κάνει με τη διασύνδεση της κοινωνίας με την κυβέρνηση και το κόμμα.

«Οι κομματικές οργανώσεις είναι ζωντανοί οργανισμοί. Στο εσωτερικό τους διαμορφώνονται απόψεις και τάσεις. Πολλά από τα στελέχη τους μετέχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση  και σε διάφορους συλλόγους. Αυτός είναι ο ρόλος. Δεν είναι αυτοσκοπός οι  προσωπικές προβολές  ή  οι  ατζέντες κάποιων ανθρώπων. Σκοπός να υπάρχει αμφίδρομη ενημέρωση σε ότι αφορά τα πεπραγμένα του κόμματος  και της κυβέρνησης και της κοινωνίας . Όποια προβλήματα προκύπτουν από την τοπική κοινωνία μέσω των βουλευτών μας φθάνουν στα κεντρικά του κόμματος και της κυβέρνησης για να δίνονται λύσεις. Αυτός είναι ο σκοπός των κομματικών οργανώσεων.  Εκεί πρέπει να εστιάζουμε  όλη την προσοχή μας.   Είναι  όμως τέτοιες οι προσωπικές αντιπαραθέσεις σε ορισμένες περιπτώσεις που αποπροσανατολίζουν από τα  υπαρκτά προβλήματα. Δεν θέλουν αυτό όμως τόσο τα στελέχη όσο και οι πολίτες. Είναι μακριά από τη φιλοσοφία μας αυτό.  Εμένα με ενδιαφέρει τι κάνει κάθε στέλεχος στο κόμμα για τη σωστή διακυβέρνηση της χώρας. Στόχος ο τόπος μας να πηγαίνει στη θετική ανάπτυξη και να λαμβάνονται σωστές αποφάσεις»

Σε ερώτηση αν τα στελέχη της ΝΔ είναι κοντά στον κόσμο ο κ. Τσέρκης δήλωσε:

«Πάντα τα στελέχη της ΝΔ είναι   κοντά στον κόσμο. Αυτό φαίνεται από τις συναντήσεις που έχουμε με διάφορους φορείς και συλλόγους Πάντα είμαστε ανοικτοί  να ακούσουμε την τοπική κοινωνία. Ποτέ δεν αρνηθήκαμε το διάλογο. Ακούσαμε τα προβλήματα   Στο μέτρο του δυνατού  προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις που να είναι υπέρ του κοινωνικού συλλόγου και όχι τις μεμονωμένες που μπορεί να εξυπηρετούν κάποιους ανθρώπους. Αυτός είναι ο σκοπός . Αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία. Μερικές φορές υπάρχουν αντιπαραθέσεις αλλά αυτό είναι υγιές σε μια κοινωνία ταξική. Η αντιπαράθεση απόψεων είναι θεμιτή. Να καταλήγουν σε αποφάσεις που πρέπει να υπηρετούμε όλοι μας. Αυτός είναι ο σκοπός όλων των συλλογικοτήτων»

Οι εσωκομματικές εκλογές αργότερα

Στο τέλος Σεπτεμβρίου θα κλειδώσουν οι αποφάσεις της ΝΔ  για τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών.

Τότε όπως επισημάνθηκε στο Notos News θα ληφθούν  οι οριστικές αποφάσεις  από την εκτελεστική επιτροπή που θα ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα.

Το πιο πιθανό όμως είναι πως οι  εκλογές θα αναβληθούν για το καλοκαίρι του 2021.

Αιτία είναι η πανδημία. Η αύξηση των κρουσμάτων θα δημιουργήσει προβλήματα και θα φέρει  ίσως πιο αυστηρά μέτρα υγειονομικού χαρακτήρα. Στα πλαίσια αυτά δεν θα είναι εφικτό να γίνουν εκλογές.

Να σημειωθεί πως τα τοπικά στελέχη της ΝΔ έχουν την πληροφορία ότι θα αναβληθούν οι εκλογές αλλά όχι την επίσημη απόφαση του κόμματος.

«Είμαστε σε μια παρατεταμένη περίοδο όπου ισχύει η λειτουργία των κομματικών οργανώσεων που προέκυψαν από τις εκλογές του 2018.  Η λογική η δική μου λέει πως οι εκλογές θα γίνουν  όταν αντιμετωπιστεί το  θέμα που έχει να κάνει  με την πανδημία. Οι μήνες αιχμής για την πανδημία,  υπολογίζεται πως είναι από τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο του 2021», τόνισε  ο κ. Τσέρκης.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τη ΝΔ ο κ.Τσέρκης τόνισε πως δεν έχει γίνει ακόμη.

Οι δημοσκοπήσεις

Όσο για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που αποτυπώνουν δυσφορία των πολιτών με αφορμή τις πολιτικές της κυβέρνησης ο κ. Τσέρκης τόνισε:

«Δεν είναι οι αριθμοί στις δημοσκοπήσεις τα στοιχεία που θα μας προτρέψουν να πάρουμε τα σωστά μέτρα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Αυτά θα αξιολογηθούν από κάποιους ανθρώπους που θέλουν να εξάγουν τα συμπεράσματα τους.  Τα προβλήματα είναι  μπροστά μας. Η διαχείριση  της κατάστασης από την κυβέρνηση είναι στη σωστή κατεύθυνση.  Η κυβέρνηση είναι επικεντρωμένη  στο να δίνει λύσεις στα  προβλήματα και όχι στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων . Δεν είναι αυτοσκοπός να παραμείνουμε  στην εξουσία λαμβάνοντας αποφάσεις που θα αρέσουν στον πολύ κόσμο. Στόχος να λαμβάνονται οι αποφάσεις εκείνες που θα διασφαλίσουν μια σταθερή  πορεία για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής αλλά και για την υγεία. Σε αυτά επικεντρώνεται η κυβέρνηση και η  ΝΔ. Στόχος να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *