Η σημασία της Τουρκικής Γλώσσας στα Σώματα Ασφαλείας και στον Νομικό Κόσμο

Με ιδιαίτερη προσήλωση και αμείωτο ενδιαφέρον πληθώρα φοιτητών/-τριών του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών (ΤΜΣ), του Πανεπιστημίου Αιγαίου παρακολούθησε την Παρασκευή 12/04/2019 την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος Τουρκική Γλώσσα I/II/III/IV/V/VIκαι είχε θέμα τη συμβολή και τη σημασία της Τουρκικής στα Σώματα Ασφαλείας και στον Νομικό κόσμο στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου.

dav

Την πρωτοβουλία και την εποπτεία της ημερίδας είχε η Διδάσκουσα Τουρκικών του ΤΜΣ, κ. Βενετσάνου Αγγελική, η οποία πέραν των ακαδημαϊκών της καθηκόντων,εξυπηρετεί επί σειρά ετών τις ανάγκες διερμηνείας στα Σώματα Ασφαλείας και στο Δικαστήριο στο ζεύγος γλωσσών Ελληνικά – Τουρκικά και το αντίστροφο.

Την ημερίδα άνοιξε η Πρόεδρος του ΤΜΣ, κ. Φραντζή Αικατερίνη, απευθύνοντας χαιρετισμό και ευχαριστίες στους προσκεκλημένους και έπειτα έκανε λόγο για τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν οι φοιτητές/-τριες του ΤΜΣ, έχοντας διδαχθεί γλώσσες της Ν. Α. Μεσογείου, όπως τα Τουρκικά, τα Αραβικά και τα Εβραϊκά. Στην συνέχεια, μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου ανέλαβαν την παρουσίαση των ομιλητών και έκαναν σύντομη αναφορά στη διαπρεπή επαγγελματική πορεία του καθενός.

Ιδιαιτέρως επικοινωνιακοί, επεξηγηματικοί, άμεσοι, προσιτοί και απλοί στο λόγο τους ήταν οι Αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι παρουσίασαν επιχειρηματολογώντας τους λόγους για τους οποίους πρέπει να γνωρίζει κανείς τη γλώσσα της γείτονος χώρας.Την ημερίδα έκλεισε ο κ. Άκης Δημητριάδης, (Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω, Νομικός Σύμβουλος των Σωμάτων Ασφαλείας και Επίτιμος Πρόξενος της Φινλανδίας στη Ρόδο), ο οποίος τόνισε ότι είναι ιδιαίτερο προσόν για τους/τις φοιτητές/-τριες του ΤΜΣ η γνώση της Τουρκικής δεδομένης της έλλειψης καταρτισμένων και έμπιστων διερμηνέων.

Τέλος, έκανε αναφορά στο όλο και αυξανόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον και στη ραγδαία εξέλιξη αγορών ακινήτων και επιχειρήσεων και των Ελλήνων και των Τούρκων και πως για την επίτευξη όλων αυτών των κερδοφόρων και για τις δύο χώρες στόχων, η μόνη αξιόπιστη λύση είναι ο/η επαγγελματίας, υπεύθυνος/-η και ενημερωμένος/-η διερμηνέας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το φοιτητικό κοινό έμεινε έκπληκτο από τις νέες γνώσεις που αποκόμισε από την ημερίδα και συνειδητοποίησε τις λαμπρές επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρουν τα Τουρκικά. Η Διδάσκουσα, κ. Βενετσάνου δεσμεύτηκε για μελλοντικές παρόμοιες δράσεις στα πλαίσια των μαθημάτων της στο Πανεπιστήμιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας για δημοσίευμα: Ένα ακόμη “λαμπρό” δείγμα ευτελισμού της δημοσιογραφίας από τη Ροδιακή

Πιστή στην τακτική που επέλεξε, των fake news, της παραποίησης των γεγονότων και της παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης Διαστάσεις φρενίτιδας

Close