Η Ρόδος Νο 41 οικογενειακός προορισμός για τους Βρετανούς

Καθώς εκατομμύρια βρετανικές οικογένειες αρχίζουν να προγραμματίζουν και να κάνουν κράτηση για τις διακοπές τους για το επόμενο καλοκαίρι, μελέτη του εξειδικευμένου ΟΤΑ, On the Beach, υπολόγισε και κατέταξε τους κορυφαίους 50 προορισμούς οικογενειακών διακοπών στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους γονείς.
Ο δείκτης Family Beach Index, σύμφωνα με το goodnet.gr, ο οποίος απαριθμεί τους πιο “οικογενειακούς” προορισμούς της Ευρώπης, τοποθετεί το νησί της Κρήτης στην κορυφή. Το online ταξιδιωτικό πρακτορείο συνέκρινε τους κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη σε 10 χώρες (Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ισπανία και Τουρκία), εξετάζοντας πέντε κριτήρια, τα οποία ξεχωρίζουν οι ίδιοι οι γονείς όταν επιλέγουν προορισμό διακοπών. Στους 50 πρώτους προορισμούς περιλαμβάνονται ακόμη η Κέρκυρα (Νο8), η Αθηναϊκή Ριβιέρα (Νο16), Κεφαλονιά (Νο23), η Σαντορίνη (Νο32), η Κως (Νο34), η Σκιάθος (Νο38), η Ζάκυνθος (Νο39), η Μύκονος (Νο40), η Ρόδος (Νο41) και η Χαλκιδική (Νο44).
Συνδυασμένα και σταθμισμένα για να υπολογίσουν ένα συνολικό σκορ 100/100, τα πέντε κριτήρια του Family Beach Index ήταν:
• Μέση θερμοκρασία
• Μέση θερμοκρασία θάλασσας
• Οικογενειακά αξιοθέατα (υδάτινα και θεματικά πάρκα)
• Διάρκεια πτήσης
• Μέσο κόστος για μια τετραμελή οικογένεια κατά τη διάρκεια του 2018
Σύμφωνα με τη μελέτη διεξήχθη από το On the Beach το νησί της Κρήτης – το οποίο υποδέχεται περισσότερους από 4 εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο – βρέθηκε στην πρώτη θέση με δείκτη 85,2/100). Η Κρήτη διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό οικογενειακών υδάτινων και θεματικών πάρκων (10) από όλους τους προορισμούς της μελέτης και απολαμβάνει μέση θερμοκρασία 24Ο C κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Στη δεύτερη θέση πίσω από την Κρήτη – και πρώτη στη μακρά λίστα των ισπανικών προορισμών μεταξύ των 50 κορυφαίων – είναι η περιοχή Costa Blanca, ως ο δεύτερος πιο φιλικός για την οικογένεια παραλιακός προορισμός στην Ευρώπη, με βαθμολογία 84,3. Το συνεχώς δημοφιλέστερο νησί της Κύπρου κατέχει την τρίτη θέση, με βαθμολογία 83,2.

Απάντηση

Read previous post:
Εντοπίστηκαν άλλοι 43 μετανάστες σήμερα το πρωί στο Φαρμακονήσι

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τριών (43) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα,

Close