Η πρώτη Δημοσκόπηση στην Αττική δείχνει ντέρμπυ Πατούλη-Δούρου καί εκπλήξεις απο Πρωτούλη, Τσίχλη και Τζήμερο!

Η πρώτη διαδικτυακή δημοσκόπηση για τις  εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής που πραγματοποιήθηκε για το new-economy.gr δείχνει ως φαβορί για Περιφερειάρχη, στον πρώτο γύρο, τον Γιώργο Πατούλη μαζί με την Ρένα Δούρου και μεγάλη ενίσχυση για αντισυμβατικούς υποψηφίους.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε την περίοδο 5/4-2019-10/4/2019. Η δημοσκόπηση έχει ευρήματα διαφορετικά από εκείνα που έχουν γίνει σε δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει ‘κατά παραγγελία΄από συστημικά ΜΜΕ.

Τα αποτελέσματα έχουν σταθμιστεί, ώστε να αντικατοπτρίζουν, δημογραφικά και άλλα χαρακτηριστικά.

Ο δημοφιλής, πρωην Δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης φαίνεται να συγκεντρώνει υψηλή προτίμηση , συγκεκριμένα 20,6%.

Δεύτερη σε απόσταση αναπνοής έρχεται η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με 20,3%.

Ο Γιάννης Σγουρός, που υποστηρίχτηκε στο παρελθόν απο δυνάμεις προσκείμενες στο ΚΙΝΑΛ, λαμβάνει ποσοστό 16,6%. Η υψηλή του δημοτικότητα αποτελεί έκπληξη δεδομένης της χαμηλής επιρροής που κατέγραψε το ΚΙΝΑΛ σε άλλες δημοσκοπήσεις, δείχνοντας ότι αποτελεί επιτυχή επιλογή.

Ακολουθεί ο Ηλίας Παναγιώταρος με 11,1%.

Ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» συγκεντρώνει 9,6%.

Εκπληξη αποτελεί η ισχυρή παρουσία του Θάνου Τζήμερου, απο τη Δημιουργία Ξανά, με 9,1%.

Η Χαρισματική Μαριάννα Τσίχλη, απο την ΛΑΕ συγκεντρώνει επίσης ενα ισχυρό 6,6%.

Τέλος, ο Κώστας Τουλγαρίδης λαμβάνει 1,7%, ενω Αλλοι υποψήφιοι παίρνουν 4,3%

Απο πού αντλούν ψήφους

Η Ρένα Δούρου έχει σημαντική επιρροή όχι μονο στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλα και σε κομματι ψηφοφόρων που ειχαν προτιμήσει τη ΝΔ και το ΚΚΕ.

Ο Γιώργος Πατούλης έχει σημαντική διείσδυση κυριως σε ΝΔ αλλά και σε ψηφoφόρους του Κέντρου που είχαν ψηφίσει ‘Ποτάμι’ ή ‘Ελιά’ στο παρελθόν.

Ο Γιάννης Σγουρός φαίνεται να κερδίζει ψηφους, πέραν απο το ΚΙΝΑΛ, τοσο απο ΣΥΡΙΖΑ όσο και απο ΝΔ.

Ο Θάνος Τζήμερος διεμβολίζει όλους τους χώρους πλην της Αριστεράς.

Η Μαριάννα Τσίχλη φαίνεται να παίρνει σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων που είχαν προτιμήσει το ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2014, αλλα και απο μικρά αριστερά κόμματα..

Ο Γιάννης Πρωτούλης κερδίζει όχι μονο ψηφοφόρους του ΚΚΕ, αλλά και μικρό κομμάτι από πρωην ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κάποιους που παλιότερα είχαν προτιμήσει μικρά κόμματα του συντηρητικού χώρου!

Ο Ηλίας Παναγιώταρος κερδίζει συμπαγώς πρώην ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

Εχει στατιστική σημασία η δημοσκόπηση του New-economy.gr ;

Μονο ως ενδεικτική των τάσεων, μπορεί να θεωρηθεί η διαδικτυακή δημοσκόπηση του new-economy.gr, καθώς παρότι έχει σταθμίσεις, για δημογραφικά και άλλα χαρακτηριστικά, στηρίζεται σε απόψεις χρηστών διαδικτύου, που μπορεί να διαφέρουν από τους υπόλοιπους.

Συμπέρασμα

Οι Περιφερειακές αυτές εκλογές πιθανότατα επιφυλάσσουν σημαντικές εκπλήξεις, καθώς η προσωπικότητα κάποιων υποψηφίων τους επιτρέπει να κερδίζουν πρόσβαση σε πολίτες σχεδόν όλου του πολιτικού φάσματος, προσδιαθέτοντας για μεγάλες εκπλήξεις.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Ο Παππάς δίνει επιδότηση €630.000 ευρώ για να γίνει ταινία το βιβλίο του Βαρουφάκη για το 2015

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ενέκρινε επιχορήγηση για την ταινία «Adults in the Room» που θα γυριστεί από τον Κώστα Γαβρά κι αναφέρεται

Close