Η πολυφωνική χορωδία εκπαιδευτικών Ρόδου τραγουδάει στον προμαχώνα του Αγ. Γεωργίου

Ένα εκπληκτικό μουσικό ταξίδι μας επιφυλάσσει η Πολυφωνική Χορωδία Εκπαιδευτικών Ρόδου στον εμβληματικό χώρο του Προμαχώνα Αγίου Γεωργίου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, την Τετάρτη 17 Απριλίου στις εννέα το βράδυ.

Η Πολυφωνική Χορωδία Εκπαιδευτικών Ρόδου δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο περίπου και η ιδέα της σύστασής της προήλθε από μια ομάδα εκπαιδευτικών και από τον καθηγητή μουσικής Πέτρο Τσιμπερόπουλο.
Σκοπός της χορωδίας είναι να δοθεί η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν σε ένα χορωδιακό σχήμα έτσι ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα οφέλη της μουσικής και του χορωδιακού τραγουδιού.

Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της η χορωδία δούλεψε με μεράκι και ασχολήθηκε με έργα σε τρίφωνες επεξεργασίες. Στόχος της είναι η παρουσίαση σπουδαίων έργων του χορωδιακού ρεπερτορίου όλων των εποχών αλλά και η εδραίωσή της μέσω της συμμετοχής της σε καλλιτεχνικές δράσεις. Ήδη έχει προσκληθεί να λάβει μέρος στο χορωδιακό φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στο Σαλέρνο της Ιταλίας.

Στη συναυλία  θα συμμετέχει επίσης η σχολική  χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σγουρού. Κι ακόμα οι μουσικοί, Αντώνης Ντόντος και Εύη Κατσαρά στο φλάουτο, η Καμέλια Φαραμίτσα και Κατερίνα Αφαντενού, βιολί καθώς και η Ιωάννα Καζαντζίδη με την Κατερίνα Στάτη στο τσέλο. Στο πιάνο θα συνοδεύσει η Κική Σταυρίδη  και η Αλαξάνδρα Γκικοπούλου στα κρουστά.

Φιλική συμμετοχή θα έχει ο ξεχωριστός καλλιτεχνικός παρουσιαστής Αλέξης Κωστάλας, ο οποίος με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής και τις παρεμβάσεις του θα δώσει μια άλλη διάσταση.
Η εκδήλωση γίνεται με τη στήριξη  του ΔΟΠΑΡ, της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και του ΥΠ.ΠΟ.Α Εφορεία Αρχαιοτήτων.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Γιώργος Βαρθαλίτης, Θεοδόσης Βολκώφ. Δύο σύγχρονοι ποιητές παρουσιάζουν το έργο τους

Το περιοδικό Νησίδες και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Δωδεκανήσου διοργανώνουν ποιητική εκδήλωση με προσκεκλημένους ομιλητές τους ποιητές Γιώργο Βαρθαλίτη και Θεοδόση Βολκώφ. Η

Close