Η κατανομή των εδρών στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο

Tο τοπίο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου μετά τις περιφερειακές εκλογές.    Οι έδρες που καταλαμβάνουν οι παρατάξεις σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Οι 51 νέοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Νοτίου Αιγαίου που εξελέγησαν μετά τις πρόσφατες εκλογές, θα αναλάβουν το νέο θεσμικό τους ρόλο την 1η Σεπτεμβρίου του 2019.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα αποτελέσματα, η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο συγκέντρωσε το 53,61%, καταλαμβάνοντας 27 έδρες.

Η παράταξη “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”, με επικεφαλής τον Μανώλη Γλυνό καταλαμβάνει 17 έδρες στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς συγκέντρωσε το 33,70%.

Ακολουθεί η παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου”, με επικεφαλής τον Γιάννη Ντουνιαδάκη με ποσοστό 5,81% και 3 έδρες, η παράταξη “Πνοή Νοτίου Αιγαίου” με τον Χαράλαμπο Κόκκινο με 2 έδρες και ποσοστό 3,74% και τέλος η “Ελληνική Αυγή” με τον Νικόλαο Αττίτη με 2 έδρες καθώς πήρε ποσοστό 3,14%.

Έτσι κατανέμονται 20 έδρες στην Ρόδο, 6 στην Κω, 5 στην Κάλυμνο, 4 στην Σύρο, από 3 σε Νάξο και Σαντορίνη, από 2 σε Πάρο, Μύκονο και Μήλο και από 1 σε Κάρπαθο, Κέα, Άνδρο και Τήνο.

Με αναγωγή των εδρών ανά νησί σύμφωνα με το ισχύον εκλογικό σύστημα αναλογούν οι εξής έδρες ανά νησί και πατάταξη;

– “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”: 9 έδρες στην Ρόδο, 4 στην Κω, 2 στην Κάλυμνο, 2 στην Σύρο, 2 στην Νάξο, 1 στην Σαντορίνη, 1 στην Πάρο, 1 στην Μύκονο, 1 στην Μήλο, 1 στην Κάρπαθο, 1 στην Κέα, 1 στην Άνδρο και 1 στην Τήνο.

– “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”: 8 έδρες στην Ρόδο, 2 στην Κω, 1 στην Κάλυμνο, 2 στην Σύρο, 1 στην Νάξο, 1 στην Σαντορίνη, 1 στην Μύκονο και 1 στην Μήλο.

– “Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου”: 1 έδρα στην Ρόδο, 1 στην Σαντορίνη και 1 στην Πάρο.

– “Πνοή Νοτίου Αιγαίου: 1 έδρα στην Ρόδο και 1 έδρα στην Κάλυμνο.

– Ελληνική Αυγή: 1 έδρα στην Ρόδο και 1 στην Κάλυμνο

 

Πηγή Syrostoday.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Σύρος : Κοινός σκοπός… η συνεργασία και των δύο πλευρών (Βίντεο)

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου με τον νεοκλεγέντα Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Νίκο Λειβαδάρα. Την πρώτη τους συνάντηση μετά τα

Close