Η Ελλάδα έμπρακτα αποδεικνύει την προσήλωση της στη διεθνή νομιμότητα

«Η νέα παράνομη Τουρκική Navtex για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα   σε συνδυασμό με την κινητικότητα μονάδων του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού καταδεικνύει  τον ρόλο της γειτονικής χώρας . Είναι ρόλος αποσταθεροποιητικός και απειλητικός για την ειρήνη στην περιοχή μας. Η Ελλάδα έμπρακτα αποδεικνύει  με όλες τις κινήσεις  την προσήλωση της στη διεθνή νομιμότητα. Όλες τις οι ενέργειες βασίζονται στο διεθνές δίκαιο  και τους κανόνες της καλής γειτονίας»

Αυτό υπογράμμισε σήμερα μιλώντας στο Notos News και την «Απογευματινή Ενημέρωση» ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης .

Ο  βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει η Ελλάδα  για τον καθορισμό ΑΟΖ όπως η  συμφωνία με την Ιταλία και προσφάτως με την Αίγυπτο.

«Ο πρωθυπουργός έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ενώ έχει ενημερώσει τους ξένους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ», τόνισε.

Σε ερώτηση αν η Ευρώπη πρέπει να δώσει πιο ηχηρή απάντηση στην Τουρκία ο κ. Υψηλάντης δήλωσε πως η ΕΕ πρέπει  να  σταθεί στο πλευρό της Ελλάδος .

«Στόχος η προάσπιση του Διεθνούς Δικαίου και της νομιμότητας. Από την άλλη πλευρά οι  Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι αποφασισμένες και έτοιμες. Η αντιμετώπιση του ζητήματος από το ΓΕΕΘΑ καταδεικνύουν ότι  είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα της χώρας μας και την ανεξαρτησία της.  Δεν μπορούμε  συνεχώς να είμαστε υπό τη συνεχή απειλή της Τουρκίας. τις παραβάσεις του Διεθνούς Δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.  Η Τουρκία όλο αυτό το διάστημα  αλλά  και τα προηγούμενα χρόνια προκαλεί διαρκώς και παίζει με  την ειρήνη», τόνισε ο κ. Υψηλάντης.

Όσο  για το τι πρέπει να κάνει η χώρα μας  αν η Τουρκία κάνει έρευνες  τελικά στα  σημεία που έχει προαναγγείλει

ο κ. Υψηλάντης δήλωσε πως η κατάσταση είναι κρίσιμη και αντιμετωπίζεται από τη χώρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο .

«Δεν παύει να είμαστε σε όλη τη διάρκεια των παραινέσεων προς την Τουρκία  έτοιμοι για παν ενδεχόμενο, ώστε  να προασπίσουμε τα σύνορα μας την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας μας», ανέφερε  ο κ. Υψηλάντης.

Σε ερώτηση για την συμφωνία στην οποία προέβη η Ελλάδα με την Αίγυπτο για τον καθορισμό ΑΟΖ ο κ. Υψηλάντης τόνισε:«Είναι μια καλή συμφωνία  που μας καλύπτει απόλυτα».

Ο κ. Υψηλάντης αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση  της πανδημίας με αφορμή  την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση .

« Για να προστατεύσουμε τον τουρισμό μας και την υγεία όλων μας λαμβάνονται κάποια μέτρα.  Σε ότι αφορά τις τουριστικές περιοχές στόχος είναι να προστατευθούν οι φιλοξενούμενοι μας και η εικόνα της χώρας μας την οποία δημιουργήσαμε με πολύ μεγάλο κόπο μέχρι σήμερα», δήλωσε  κ. Υψηλάντης.

« Θα πρέπει να προστατεύσουμε αυτό που έχουμε φτιάξει ώστε την  επόμενη χρονιά να μπορέσουμε να  ανταποκριθούμε στο διεθνή  ανταγωνισμό» είπε.

Όσο για τη διενέργεια τεστ για όσους ταξιδεύουν σε συγκεκριμένες αγορές όπως η Τσεχία και η Ολλανδία και άλλες   ο κ.  Υψηλάντης δήλωσε:

«Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η απόφαση που έχει ληφθεί γιατί πρέπει να προστατευθεί ο πληθυσμός. Ο αριθμός των κρουσμάτων δεν μειώνεται. Η Ελλάδα  δεν μπορεί να μείνει πίσω στη στιγμή που τα μηνύματα από την επιστημονική κοινότητα είναι θετικά. Αυτό που υποδεικνύουν οι επιστήμονες είναι αυτό που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι οι υπόλοιποι».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
45 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά

Ασταμάτητη είναι η τουρκική προκλητικότητα με αεροσκάφη της γείτονος χώρας να παραβιάζουν 45 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο. Παράλληλα με

Close