Ηλίας Καματερός: «Την αναστολή αύξησης του Φ.Π.Α. στα 5 νησιά ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός» (Βίντεο)

Μιλώντας χθες (13/06) στην ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ως το 2022 ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός ζήτησε από τον πρωθυπουργό να εξαντλήσει ότι περιθώρια υπάρχουν, αξιοποιώντας και το πρόσφατο σχέδιο απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ώστε να διατηρηθούν οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. στα 5 νησιά του προσφυγικού – μεταναστευτικού, όπως γίνεται σε νησιά άλλων χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης.

 

Κατηγόρησε την ευρωπαϊκή ένωση για την εμμονή της σε μέτρα κατά της νησιωτικότητας όπως π.χ. την τροπολογία που επέβαλε την τελευταία στιγμή για μείωση του ελάχιστου χρόνου μίσθωσης Ι.Χ. αυτοκινήτων μόνο σε 30 λεπτά, (από 3 ώρες) από Μάϊο έως Αύγουστο μόνο στα νησιά (κάτι που δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό στα νησιά στην τουριστική περίοδο).

Κατά τα άλλα, ο βουλευτής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η μεγάλη αλλαγή που θα υπάρχει μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο είναι πως θα γίνουν πιο εμφανείς οι διαφορές με την αντιπολίτευση. Τότε που η κυβέρνηση της αριστεράς θα μπορεί ευχερέστερα να εφαρμόζει το πρόγραμμα της.

Χαρακτηριστική ήταν η διαφωνία που εξέφρασε με τον πρωθυπουργό στην συνήθη ρήση του ότι “εμείς τα καταφέρνουμε εκεί που αποτύχατε εσείς” (αναφερόμενος στην έξοδο από τα μνημόνια) “Ποιος σας είπε κε πρωθυπουργέ ότι έχουμε τους ίδιους στόχους μ΄αυτούς που μας έβαλαν στο μνημόνιο; Ποιος σας είπε ότι ήθελαν να μας βγάλουν. Ίσα-ίσα γάντι τους ήρθε, για να μην πω ότι το επεδίωξαν κιόλας, για να εφαρμόσουν την πολιτική τους. Τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις μειώσεις στις συντάξεις, το ξήλωμα της υγείας, της ασφάλισης κ.λ.π. για να εκχωρηθούν σε ιδιώτες με ό,τι αυτό συνεπάγεται” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δωδεκανήσιος βουλευτής.

 

Γραφείο Τύπου

 

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook
Read previous post:
Εύσημα του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Willibrordus Sluijters, στην Περιφερειακή Αρχή, για την ολοκλήρωση και λειτουργία του Φράγματος Γαδουρά (Βίντεο)

Γ. Χατζημάρκος: “Είμαστε υπερήφανοι, που μετά από δύο και πλέον δεκαετίες, κατορθώσαμε να φέρουμε το μεγάλο αυτό έργο στο σημείο

Close