Ε. Φτακλάκη: Να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ και τα μικρονήσια μας

Να διορθωθεί η αδικία και να ενταχθούν στο μέτρο για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και μικρά νησιά  όπως η  Κίναρος, τα Λέβιθα και άλλα, η κατοίκιση των οποίων έχει ύψιστη εθνική σημασία ζητά η Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής Ελευθερία Φτακλάκη.

Η  κ. Φτακλάκη θεωρεί πως  η παράλειψη δεν έγινε για οικονομικούς λόγους αλλά είναι αποτέλεσμα πρόχειρου σχεδιασμού της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η κ. Φτακλάκη αναφέρει τα εξής:

Η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε χθες στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση για την απαλλαγή από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ για ένα έτος για τους κατοίκους 28 μικρών νησιών. Στα 28 αυτά νησιά όμως δεν περιλαμβάνονται κάποια μικρονήσια με ελάχιστους κατοίκους, όπως η Κίναρος, τα Λέβιθα και άλλα, η κατοίκιση των οποίων έχει ύψιστη εθνική σημασία.

Για ποιο λόγο άραγε έγινε αυτή η καθ’ όλα άδικη παράλειψη; Σίγουρα όχι για οικονομικούς λόγους. Μήπως είναι αποτέλεσμα του πρόχειρου σχεδιασμού της κυβέρνησης ακόμα και  σε θέματα που ευαγγελίζεται ευαισθησία προς τους νησιώτες; Θεωρούμε απαραίτητο να διορθωθεί αυτή η αδικία άμεσα και να ενταχθούν στην απαλλαγή και οι κάτοικοι νησιών μέχρι 3000 κατοίκους, προκειμένου το μέτρο να έχει και ουσία εκτός από το  φαίνεσθαι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Απερίφραστη καταδίκη της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ  Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης  εκφράζει την ικανοποίηση του και με δήλωσή του χαιρετίζει  την υιοθέτηση με συντριπτική

Close