Εργα και ημέρες του «Μανόλο» Πετσίτη -Η υπόθεση στριμώχνει την κυβέρνηση

Σε βραδυφλεγή βόμβα εξελίσσεται η υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη, του στενού φίλου και συνεργάτη του υπουργού Νίκου Παππά, γνωστού και ως «Μανόλο», καθώς οι τελευταίες αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του άλλοτε κολλητού της παρέας του Μαξίμου, έχουν μείνει αναπάντητες από την κυβέρνηση.

Υστερα από τα ερωτήματα που προκάλεσε η αλματώδης πορεία του Μανώλη Πετσίτη, που έφθασε από γκαρσόνι σε πιτσαρία να συναγελάζεται με όλους τους ισχυρούς επιχειρηματίες της χώρας και να κερδίζει τεράστια ποσά από άγνωστες δραστηριότητες, τώρα έρχονται οι νεότερες αποκαλύψεις που φέρουν σε δύσκολη θέση το περιβάλλον του πρωθυπουργού και ειδικά τον Νίκο Παππά.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αποκάλυψε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα την Κυριακή, βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί ο Μανώλης Πετσίτης στην Αθήνα μεγάλα χρηματικά ποσά, που δεν δικαιολογούνται. Η έρευνα έγινε απο την Αρχηή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, και όπως προκύπτει δεν βρέθηκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν υπηρεσίες του κ. Πετσίτη προς τις εταιρίες- τροφοδότες. Μάλιστα σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, όπως ανέφερε η εφημερίδα, στις ύποπτες συναλλαγές εμπλέκεται και ο δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, στην δικηγορική εταιρία του οποίου εμφανίζεται ως φορολογικός εκπρόσωπος ο Μανώλης Πετσίτης.

Ο ρόλος του δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου

Σημειώνεται ότι η εμπλοκή του κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου δεν είναι καθόλου τυχαία αφού ο κ. Αρτεμίου, με ειδίκευση στην σύσταση off shore εταιρειών, ήταν ο δικηγόρος που συνόδευε τον Νίκο Παππά στο ταξίδι του στην Βενεζουέλα, όταν ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση. Ενα ταξίδι που έχει αφήσει πολλά αναπάντητα ερωτήματα, αφού στο ίδιο ταξίδι βρέθηκαν στο Καράκας πολλοί εκπρόσωποι ελληνικών εταιρειών και φέρεται να υπέγραψαν μεγάλα συμβόλαια με την κυβέρνηση Μαδούρο. Ποιός ήταν ο ρόλος του Νίκου Παππά στα συμβόλαια αυτά; Η παρουσία του τίς ίδιες ημερομηνίες στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας ήταν σύμπτωση; Εξηγήσεις δεν έχουν δοθεί παρά τις πειστικές ερωτήσεις από την αντιπολίτευση.

Αλλά και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, ο κ. Αρτεμίου ήταν από τους επισκέπτες του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο Κύπριος δικηγόρος Αρτεμης Αρτεμίου όπως τον συνέλαβε ο φακός να βγαίνει από το Μέγαρο Μαξίμου

Ο Μανόλο και το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ

Ο ρόλος του Μανώλη Πετσίτη μπήκε στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης από την στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ. Το γεγονός δηλαδή ότι το δημόσιο δεν έπραξε τα δέοντα για να εισπράξει τις οφειλές ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και της εταιρείας του ELFE προς την Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου. Ηδη ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Θόδωρος Κιτσάκος αντιμετωπίζει κατηγορίες στη Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι πέντε υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενήμεροι για τις αποφάσεις και τις κινήσεις του.

Ποιός ήταν ο ρόλος του Μανώλη Πετσίτη στην υπόθεση. Κατ αρχήν τα περισσότερα χρήματα που έλαβε τα τελευταία χρόνια της ανοδικής του πορείας ο κ. Πετσίτης προήλθαν απο εταιρείες του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Δεύτερον, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η εφημερίδα το Βήμα, ο Μανώλης Πετσίτης μπαινόβγαινε στην ΔΕΠΑ όχι ως εκπρόσωπος του επιχειρηματία Λαυρεντιάδη αλλά ως εκπρόσωπος του Μαξίμου. Αυτό έχει καταθέσει και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης που όταν ρώτησε τι θέλει ο Πετσίτης στην ΔΕΠΑ, του απάντησαν οτι είναι άνθρωπος του Παππά και του Μαξίμου. Μάλιστα έχουν εμφανιστεί και καταγραφές από το δελτίο εισόδου- εξόδου της ΔΕΠΑ όπου δίπλα στο όνομα του Μανώλη Πετσίτη εχει γραφτεί Μαξίμου.

Η Ζωή θυμάται τον Μανώλη Πετσίτη

Σαν άνθρωπο του στενού περιβάλλοντος του Μαξίμου, θυμάται και η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον Μανώλη Πετσίτη: «Εγώ τον ήξερα ως τον κουβαλητή της τσάντας του Παππά, ούτε ήξερα το επώνυμό του. Τον είχα δει να συνοδεύει τον Παππά όπου πήγαινε, ήδη από την εποχή που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αξιωματική αντοπολίτευση και ο Παππάς ήταν ο διευθυντής του γραφείου του Τσίπρα.»

Θρίλερ με τις έρευνες της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος

Η υπόθεση Πετσίτη παίρνει όμως διαστάσεις θρίλερ με την αποκάλυψη ότι ο άνθρωπος που ερευνούσε την υπόθεση στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, μετατέθηκε ξαφνικά και χωρίς αιτιολογία από την επικεφαλής της Αρχής αντεισαγγελέα Ζαΐρη- Αρκουλή, επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Με επιστολή του που τιτλοφορεί «Εξώθηση σε παραίτηση», ο προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών της Α’ Μονάδας της Αρχής τονίζει ότι η αντεισαγγελέας τον μετέθεσε αναιτιολόγητα στη Β’ μονάδα, σε θέση απλού υπαλλήλου, εν μέσω της διερεύνησης σημαντικότατων υποθέσεων, όπως αυτή των χρεών της ELFE του ομίλου Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ.
Όπως λέει ο ίδιος ο προϊστάμενος για την απομάκρυνσή του: «Αυτή λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή που χειρίζομαι εξαιρετικά ευαίσθητες υποθέσεις (υπόθεση ELFE-Λαυρεντιάδη, υπόθεση πορίσματος ΤτΕ για χρηματοπιστωτικό ίδρυμα κ.λπ.), επί των οποίων τα πορίσματα της έρευνάς μου σας εισηγήθηκα.   »Οι υποθέσεις αυτές έχουν απασχολήσει την Ολομέλεια της Α’ Μονάδας της Αρχής (…), και την ποινική δικαιοσύνη. Εσείς ωστόσο κρίνατε ότι έπρεπε να με απομακρύνετε. Όπως ασφαλώς αντιλαμβάνεσθε, όλα αυτά με εξωθούν να σας υποβάλω την παραίτησή μου και παρακαλώ όπως προβείτε σε όλες τις ενέργειες για τη διακοπή της απόσπασής μου από την Αρχή».   Από το απόσπασμα της παραίτησης που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, ο προϊστάμενος φαίνεται να έχει ήδη παραδώσει το πόρισμά του για την ELFE στην κα Ζαΐρη – Αρκουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαιτεί απαντήσεις

Στην υπόθεση Πετσίτη- Παππά αναφέρθηκε εκτενώς και σε πολύ αυστηρό τόνο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην διάρκεια της περιοδείας του στην Βέροια: «Θα μας μιλήσει πάλι ο κ. Τσίπρας, και θα μας πει ότι εμείς δήθεν συντασσόμαστε με τη διαπλοκή και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Και θα του απαντήσουμε: δεν είμαστε εμείς αυτοί που βάλαμε στο ευρωψηφοδέλτιό μας τον κύριο Κόκκαλη, το όνομα το οποίο ταυτίστηκε όσο κανένα άλλο με τη διαπλοκή στη χώρα μας. Την ίδια στιγμή, για στενούς συνεργάτες που μπαινόβγαιναν μέσα στο Μαξίμου, αποκαλύπτονται συνταρακτικά πράγματα για παράξενες ροές χρήματος από Κυπριακές off shore, τις οποίες όλως τυχαίως τις στήνουν οι ίδιοι οι δικηγόροι οι οποίοι συνομιλούν με το στενό συνεργάτη και Υπουργό του κυρίου Τσίπρα, τον κύριο Παππά. Αυτοί οι σκοτεινοί δρόμοι της διαπλοκής θα αποκαλυφθούν φίλες και φίλοι. Θα αποκαλυφθούν, και θα πέσει και το τελευταίο φύλλο συκής. Το τελευταίο φύλλο συκής απέναντι σε όλους αυτούς οι οποίοι μας έλεγαν, ότι ως αριστεροί έχουν δήθεν κάποιο ηθικό πλεονέκτημα απέναντι σε εμάς τους κεντροδεξιούς. Ότι είναι φτιαγμένοι από μία άλλη πάστα, ότι έχουν άλλο χαρακτήρα, ότι έχουν άλλη εντιμότητα. Όχι, φίλες και φίλοι. Αυτά δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχουν για τη Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, την παράταξη που τόσα προσέφερε σε αυτόν τον τόπο. Την παράταξη η οποία έπεσε, αλλά δεν γονάτισε, την παράταξη η οποία άλλαξε και ξανασηκώθηκε. Και η σημερινή σας παρουσία εδώ, ο δυναμισμός και η ενέργεια που εκπέμπετε, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι σήμερα η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη ρεαλιστική ελπίδα για την έξοδο της Ελλάδος από την κρίση», τόνισε.

Ο Μανόλο βρήκε καταφύγιο στην Κύπρο

Ο Μανόλο Πετσίτης πάντως δεν βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα. Εχει εγκαταλείψει την περίφημη βίλα της Βαρυμπόμπηςκαι βρίσκεται στην Κύπρο. Διαμένει όπως αναφέρουν οι πληροφορίες σε πολυτελές διαμέρισμα το οποίο μάλιστα βρίσκεται μέσα σε συγκρότημα μοντέρνων κατοικιών με πισίνα, στην περιοχή Περβόλια Λάρνακας. Πρόκειται για ένα χωριό στα νότια παράλια της Κύπρου, σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από την πόλη της Λάρνακας και 55 χιλιομέτρων από τη Λευκωσία, το οποίο περιβάλλεται από μια πανέμορφη παραλία 4 χιλιομέτρων. Σε αυτό το χωριό με τα πολυτελή διαμερίσματα, στους χώρους πιθανώς της πισίνας του συγκροτήματος, τραβήχτηκε και το βίντεο που τον δείχνει να αστειεύεται με τους φίλους του και να δηλώνει «Ακη σου έρχομαι..»

Το συγκρότημα κατοικιών όπου φέρεται να διαμένει στην Κύπρο ο Μανώλης Πετσίτης

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Αυτός είναι ο νέος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, κεμαλιστής, αντίπαλος του Ερντογάν

O άγνωστος μέχρι πρότινος στο ευρύ κοινό της Τουρκίας Εκρέμ Ιμάμογλου θεωρεί ότι έχει ήδη στο τσεπάκι τη νίκη στην

Close